Η Κριτική στην Πολιτική Διαχείρισης Προσφύγων από τον Ερντογάν και οι Συνέπειες για την Τουρκία

Η Κριτική στην Πολιτική Διαχείρισης Προσφύγων από τον Ερντογάν και οι Συνέπειες για την Τουρκία

Μετανάστες Τουρκία/ AP

Η δήλωση του Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία «η πόρτα είναι ανοιχτή» για τους εκτοπισμένους από τον Λίβανο λόγω του πολέμου στη Γάζα, έχει προκαλέσει μεγάλη κριτική από την αντιπολίτευση. Ο εκπρόσωπος του CHP, Ντενίζ Γιουτζέλ, υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ δημόσια αντιτίθεται στην πολιτική του Ισραήλ, στην πραγματικότητα επιτρέπει τη φιλοξενία προσφύγων στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η εγκατάστασή τους και να μένουν οι περιοχές που εγκαταλείπουν οι πρόσφυγες διαθέσιμες για εποικισμό από το Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι η κριτική του Γιουτζέλ επεκτείνεται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει την ιδέα της Τουρκίας ως χώρας αποθήκευσης προσφύγων για λογαριασμό της Ευρώπης. «Ει, Ερντογάν, δεν φτάνει που κάνεις εμπόριο, τώρα τους αγκαλιάζεις κιόλας. Και εσύ το ξέρεις πολύ καλά ότι στις περιοχές που θα εκκενωθούν θα εγκατασταθεί το Ισραήλ. Προσκαλώντας τους ανθρώπους στην Τουρκία, δεν στηρίζεις την εκκένωση της περιοχής από το Ισραήλ;» αναρωτιέται η αντιπολίτευση.

Η κριτική στον Ερντογάν αφορά επίσης την πολιτική του όσον αφορά τους πρόσφυγες, με αναφορές στα προβλήματα που δημιουργούνται από την αύξηση των παράτυπων μεταναστών. Ο Γιουτζέλ προειδοποιεί ότι η συνέχιση υποστήριξης στον Ερντογάν και τη Λαϊκή Συμμαχία θα επιφέρει περαιτέρω αύξηση των Σύρων, Αφγανών, Αφρικανών και Πακιστανών μεταναστών στη χώρα, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι προς όφελος του έθνους.

Η αντιπολίτευση καταδικάζει επίσης τις πολιτικές που διευκολύνουν την παράνομη εργασία και την αύξηση του χρόνου παραμονής των προσφύγων. Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Πίτσα με ναρκωτικά Σκάνδαλο και σύλληψη στο Ντίσελντορφ

Πίτσα με ναρκωτικά Σκάνδαλο και σύλληψη στο Ντίσελντορφ