Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα από την Πέμπτη

Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα από την Πέμπτη

Η κακοκαιρία που αναμένεται από την Πέμπτη θα επηρεάσει κυρίως τη Δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να πέσουν μέχρι και 150 τόνοι νερού, με μεγάλο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων στα βορειοδυτικά της χώρας. Παράλληλα, στα ανατολικά θα υπάρξει αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές.

Σήμερα, η Αττική θα έχει αίθριο καιρό, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 27 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι. Παρόμοιοι καιρικοί όροι αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς, καθώς παράλληλα θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Όσον αφορά την πρόγνωση για τις υπόλοιπες ημέρες, την Τετάρτη (02-10-2024) θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με αύξηση νεφώσεων το απόγευμα στο Ιόνιο και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Την Πέμπτη (03-10-2024), οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες στα δυτικά, με πιθανές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή (04-10-2024) περιλαμβάνει αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, ιδίως στα δυτικά, με σποραδικές καταιγίδες και έντονα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο (05-10-2024) οι συνθήκες θα είναι παρόμοιες, με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ τα φαινόμενα αναμένονται πιο έντονα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με πιθανή εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Η Δίκη της Νυρεμβέργης και οι Ξεχασμένες Πτυχές της Ιστορίας

Η Δίκη της Νυρεμβέργης και οι Ξεχασμένες Πτυχές της Ιστορίας

Η Καταστροφή της Λυγιάς Κορινθίας από την Πυρκαγιά

Η Καταστροφή της Λυγιάς Κορινθίας από την Πυρκαγιά