Ανακάλυψη για την Καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου Μέσω Ανάλυσης DNA

Ανακάλυψη για την Καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου Μέσω Ανάλυσης DNA

Χριστόφορος Κολόμβος  (AP Photo)

Ισπανοί επιστήμονες αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με την καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου, χρησιμοποιώντας μια τεχνική ανάλυσης DNA που ερευνά ένα μυστήριο πέντε αιώνων. Ο ιστορικός αυτός έχει προκαλέσει πολλές θεωρίες σχετικά με την καταγωγή του, με διάφορες χώρες να διεκδικούν την προέλευσή του και την τελευταία του κατοικία. Παρά την παραδοσιακή θεωρία που τον συνδέει με τη Γένοβα της Ιταλίας, άλλες εκδοχές προτείνουν ότι ήταν Εβραίος από την Ισπανία, Έλληνας, Βάσκος ή Πορτογάλος.

Αναλυτές με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Μιγκέλ Λορέντε εξέτασαν μικροσκοπικά δείγματα από τα λείψανα που πιστεύονται ότι ανήκουν στον Κολόμβο και έχουν ταφεί στον Καθεδρικό Ναό της Σεβίλλης. Στη διαδικασία αυτή, τα δείγματα συγκρίθηκαν με DNA γνωστών συγγενών και απογόνων του. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «To DNA του Κολόμβου: η αληθινή καταγωγή», το οποίο θα προβληθεί από την ισπανική δημόσια τηλεόραση TVE.

Παρά το γεγονός ότι ο Λορέντε δεν αποκάλυψε τις τελικές εκτιμήσεις της έρευνας, δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε η θεωρία ότι τα λείψανα της Σεβίλλης ανήκουν όντως στον Κολόμβο. Η έρευνα ήταν πολύπλοκη λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων, αλλά ο επιστήμονας ανέφερε ότι το αποτέλεσμα είναι σχεδόν απολύτως αξιόπιστο.

Ο Κολόμβος πέθανε το 1506 στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, έχοντας επιθυμήσει να ταφεί στο νησί Ισπανιόλα, το οποίο σήμερα είναι μοιρασμένο μεταξύ Αϊτής και Δομινικανής Δημοκρατίας. Τα λείψανά του μεταφέρθηκαν το 1542, εν συνεχεία το 1795 στην Κούβα, και αργότερα πιστεύεται ότι ενταφιάστηκαν στη Σεβίλλη το 1898. Το 1877, εργαζόμενοι ανακάλυψαν ένα φέρετρο από μόλυβδο στον καθεδρικό ναό του Σάντο Ντομίνγκο, το οποίο περιείχε οστά που φέρονταν να ανήκουν στον Κολόμβο. Ο Λορέντε σημείωσε ότι και οι δύο θεωρίες σχετικά με το πού βρίσκονται τα λείψανα του Κολόμβου μπορεί να είναι αληθείς, καθώς και οι δύο σκελετοί που ανακαλύφθηκαν δεν είναι πλήρεις.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Α Θρυλική Ζωή στην Ελληνική Ναυτιλία Η Αθηνά Μαρτίνου

Α Θρυλική Ζωή στην Ελληνική Ναυτιλία Η Αθηνά Μαρτίνου

Τίτλος: Σκάνδαλο εκβιασμού στη ΔΟΥ Κέρκυρας με ζημία άνω των 180 χιλιάδων ευρώ

Τίτλος: Σκάνδαλο εκβιασμού στη ΔΟΥ Κέρκυρας με ζημία άνω των 180 χιλιάδων ευρώ