Μείωση της Θετικότητας του Κορονοϊού και Στατιστικά για Γρίπη στην Ελλάδα

Μείωση της Θετικότητας του Κορονοϊού και Στατιστικά για Γρίπη στην Ελλάδα

Eurokinissi

Η θετικότητα του κορονοϊού παρουσιάζει πτωτική πορεία, όπως καταγράφεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ανήλθαν σε 613, σημειώνοντας μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις τελευταίες 4 εβδομάδες ήταν 592. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 17, με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό των θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες να είναι 28.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων κατέγραψε έξι περιπτώσεις, ενώ ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός για τις τέσσερις προηγούμενες εβδομάδες ήταν οχτώ. Αυτή τη στιγμή, 23 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σημαντική είναι η αναγνώριση της υπο-παραλλαγής KP.3 ως στέλεχος ενδιαφέροντος από το ECDC από τις 27/9, ενώ παρακολουθούνται και άλλες υπο-παραλλαγές όπως η XEC. Τα τελευταία στελέχη που ανιχνεύτηκαν στη χώρα δεν έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου. Στο επίπεδο των αστικών λυμάτων, το ιικό φορτίο βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σε τέσσερις περιοχές υπάρχει αυξανόμενη τάση, ενώ στις υπόλοιπες τα επίπεδα παραμένουν χαμηλά ή μέτρια.

Συστήνεται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης και να αναζητούν ιατρική συμβουλή άμεσα αν παρουσιάσουν συμπτώματα. Αυτό θα διευκολύνει την έγκαιρη χορήγηση θεραπείας. Ο γενικός πληθυσμός θα πρέπει επίσης να περιορίζει τις επαφές με τις ευάλωτες ομάδες σε περίπτωση αναπνευστικών συμπτωμάτων.

Αναφορικά με τη γρίπη, η θετικότητα βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με σποραδικές ανιχνεύσεις θετικών δειγμάτων. Καταγράφηκε μόνο ένα σοβαρό κρούσμα που απαιτούσε νοσηλεία σε ΜΕΘ, χωρίς καταγεγραμμένους θανάτους από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. διάρκειας. Σημειώνεται ότι την εβδομάδα 40/2024 δεν ανευρέθηκαν θετικά δείγματα γρίπης.

Τέλος, όσον αφορά τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), δεν ανιχνεύθηκαν θετικά δείγματα είτε στην κοινότητα είτε στα νοσοκομεία. Τα κρούσματα γριπώδους συνδρομής και σοβαρής οξείας λοίμωξης αναπνευστικού βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, αντίστοιχα με τα περσινά.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Kaizen Gaming Η Βράβευση Στη Λίστα Με Τις Καλύτερες Εταιρείες Για Εργασία στην Ευρώπη το 2024

Kaizen Gaming Η Βράβευση Στη Λίστα Με Τις Καλύτερες Εταιρείες Για Εργασία στην Ευρώπη το 2024

Θανατηφόρο τροχαίο στη Γλυφάδα με τραυματίες και σοβαρές συνέπειες

Θανατηφόρο τροχαίο στη Γλυφάδα με τραυματίες και σοβαρές συνέπειες