Πίτσα με ναρκωτικά Σκάνδαλο και σύλληψη στο Ντίσελντορφ

Πίτσα με ναρκωτικά Σκάνδαλο και σύλληψη στο Ντίσελντορφ

Η 9η Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ είναι η ημέρα πίτσας (Unsplash)

Η αστυνομία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας ανακάλυψε μια πιτσαρία η οποία προσέφερε στους πελάτες της κάτι περισσότερο από απλή παραγγελία πίτσας. Η πίτσα Νο 40 αποδείχθηκε ότι ήταν περιτριγυρισμένη από μια κατανεμημένη εγκληματική δραστηριότητα, καθώς η αστυνομία εντόπισε ένα σύστημα διανομής ναρκωτικών συνδεδεμένο με αυτήν. Η συγκεκριμένη πίτσα είχε καταταγεί ανάμεσα στα πιο δημοφιλή και η αστυνομία κατάφερε να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης, περίπου 150 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων και ειδικών μονάδων, πραγματοποίησαν έρευνες σε 16 διαφορετικά ακίνητα σε εννέα πόλεις, συλλαμβάνοντας τρεις υπόπτους και κατασχέτοντας κρυμμένα όπλα. Ο επιθεωρητής Michael Graf von Moltke δήλωσε ότι οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από τον Μάρτιο, όταν έλεγχος τροφίμων αποκάλυψε την παρουσία ναρκωτικών στην κουζίνα της πιτσαρίας.

Ο ιδιοκτήτης, 36 ετών και Κροάτης υπήκοος, φέρεται να επιχείρησε να ξεφορτωθεί αποδεικτικά στοιχεία, πετώντας μια τσάντα με ναρκωτικά από το παράθυρο όταν οι αστυνομικοί έφτασαν να τον ανακρίνουν. Στην κατοχή του βρέθηκαν 1,6 κιλά κοκαΐνης, 400 γραμμάρια κάνναβης, 268.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και ακριβά ρολόγια και διάφορα όπλα.

Μόλις δύο ημέρες αφού αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης προηγούμενου ποινικού μητρώου, ο ιδιοκτήτης επαναλειτούργησε το κατάστημα του, ιδέα που οδήγησε τις αρχές να εντοπίσουν την αλυσίδα εφοδιασμού του. Η έρευνα οδήγησε γρήγορα σε έναν κύριο ύποπτο, έναν 22χρονο μαχητή πολεμικών τεχνών με ρωσική καταγωγή, ο οποίος είχε ιστορικό επιθέσεων σε αντίπαλους εμπόρους ναρκωτικών.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, ενώ ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας είναι υπό κράτηση και το κατάστημά του έχει κλείσει οριστικά.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Σχολεία κλειστά την Τετάρτη λόγω 24ωρης απεργίας εκπαιδευτικών

Σχολεία κλειστά την Τετάρτη λόγω 24ωρης απεργίας εκπαιδευτικών

Η Κριτική στην Πολιτική Διαχείρισης Προσφύγων από τον Ερντογάν και οι Συνέπειες για την Τουρκία

Η Κριτική στην Πολιτική Διαχείρισης Προσφύγων από τον Ερντογάν και οι Συνέπειες για την Τουρκία