Διασκέδαση και Επιστήμη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Διασκέδαση και Επιστήμη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αστροναύτες (nasa.com)

Πώς φαντάζεστε ότι περνούν την ώρα τους οι αστροναύτες στο διάστημα; Η πραγματικότητα μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική από ό,τι νομίζετε! Όπως αποδεικνύεται, η διασκέδαση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) περιλαμβάνει και δράσεις όπως το να ντύνονται πειρατές και να φτιάχνουν πίτσα.

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Suni Williams και Butch Wilmore βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στον ISS τον Ιούνιο, όταν το διαστημόπλοιο Boeing Starliner, με το οποίο έφτασαν, κρίθηκε μη ασφαλές για επιστροφή. Αρχικά, οι αστροναύτες περίμεναν να παραμείνουν στον σταθμό για οκτώ ημέρες, αλλά τώρα η επιστροφή τους έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2025 με μια κάψουλα SpaceX Dragon.

Ανεξάρτητα από τις επιστημονικές τους υποχρεώσεις, βρήκαν λίγο χρόνο για να διασκεδάσουν. Πρόσφατα, οι Williams και Wilmore παρατήρησαν να φτιάχνουν πίτσα στο μαγειρείο του ISS, το οποίο βρίσκεται μέσα στη μονάδα Unity. Μαζί με τις αστροναύτες της NASA Jeanette Epps και Tracy C. Dyson, χρησιμοποίησαν ταινία και velcro για να στερεώσουν τα συστατικά και τα εργαλεία τους, ώστε να μην αιωρούνται λόγω της μικροβαρύτητας.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, η Suni Williams γιόρτασε τα γενέθλιά της ντυμένη πειρατής, κατά την Διεθνή Ημέρα Μίλα Σαν Πειρατής. Ωστόσο, από την Κυριακή (22 Σεπτεμβρίου), έχει και περισσότερες ευθύνες, καθώς έγινε διοικητής του διαστημικού σταθμού. Σε μια τελετή αλλαγής διοίκησης, ο Ρώσος κοσμοναύτης Όλογκ Κονονένκο παρέδωσε τη διοίκηση της Αποστολής 71 της ISS στη Williams. Η NASA ανακοίνωσε ότι η Expedition 72 βρίσκεται επίσημα σε εξέλιξη, με την Williams ως διοικήτρια.

Η Williams ανέλαβε τη διοίκηση όταν ο αστροναύτης της NASA Tracy C. Dyson και οι κοσμοναύτες της Roscosmos Oleg Kononenko και Nikolai Chub αποσυνδέθηκαν από τη μονάδα πρόσδεσης Prichal. Η Williams και ο Wilmore θα ηγηθούν των δραστηριοτήτων του ISS μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν θα επιστρέψουν στη Γη με την αποστολή Crew-9 της SpaceX.

Αυτή τη στιγμή, η διαστημική υπηρεσία έχει καθορίσει τα νέα καθήκοντα για το δίδυμο. Η Γουίλιαμς ασχολείται με την προετοιμασία εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης ενόψει της άφιξης του Crew-9, ενώ ο Γουίλμπορ ερευνά πώς οι εξειδικευμένες ουσίες ζελατινοποιούνται και χονδροποιούνται, με προοπτική ανάπτυξης σε βιομηχανίες όπως φάρμακα, τρόφιμα και τρισδιάστατη εκτύπωση.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Εξελίξεις στην Υπόθεση Φερόμενου Βιασμού Παιδιών στην Αλεξανδρούπολη

Εξελίξεις στην Υπόθεση Φερόμενου Βιασμού Παιδιών στην Αλεξανδρούπολη

Αποχαιρετισμός της Γούπι Γκόλντμπεργκ στη Μάγκι Σμιθ μετά τον θάνατό της

Αποχαιρετισμός της Γούπι Γκόλντμπεργκ στη Μάγκι Σμιθ μετά τον θάνατό της