Τίτλος: Προβλήματα με την ενημέρωση iPadOS 18 και ασφάλεια στις εφαρμογές μηνυμάτων της Apple

Τίτλος: Προβλήματα με την ενημέρωση iPadOS 18 και ασφάλεια στις εφαρμογές μηνυμάτων της Apple

Apple (AP)

Η Apple έχει αναστείλει προσωρινά την υποστήριξη της ενημέρωσης iPadOS 18 για τα μοντέλα iPad Pro που εφοδιάζονται με επεξεργαστή M4. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την εν λόγω ενημέρωση για την ώρα. Αυτή η απόφαση προήλθε μετά από πολλές αναφορές χρηστών που ανέφεραν σοβαρά προβλήματα στις συσκευές τους, οδηγώντας μάλιστα ορισμένα iPad Pro σε αχρηστία.

Πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Reddit, σημείωσαν ότι η διαδικασία εγκατάστασης του update διακόπτεται ξαφνικά, με τις συσκευές τους να μην μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάστηκε να αντικατασταθούν πλήρως οι επηρεαζόμενες συσκευές. Αν και δεν επηρεάστηκαν όλοι οι χρήστες των iPad Pro με επεξεργαστή M4, το ζήτημα φαίνεται να σχετίζεται με την προηγούμενη εγκατάσταση της ενημέρωσης iOS 17.7, πριν από την προσπάθεια εγκατάστασης του iPadOS 18. Αυτή η ακολουθία ενημερώσεων μπορεί να είναι αιτία του προβλήματος, αν και η ακριβής φύση της δυσλειτουργίας παραμένει ασαφής.

Επιπλέον, παρατηρείται και ένα άλλο ζήτημα που σχετίζεται με το RCS, την σημαντική ενημέρωση ανταλλαγής μηνυμάτων που έρχεται με το iOS 18, η οποία προσφέρει πλούσιες δυνατότητες. Ωστόσο, αναφορές αναφέρουν ότι οι συνομιλίες με χρήστες Android εξακολουθούν να εμφανίζουν κενά στην ασφάλεια, που θα μπορούσαν να αποφεύγονται από την Apple. Παρά τις βελτιώσεις, το RCS δεν προσφέρει την ίδια ασφάλεια με άλλες εφαρμογές όπως το iMessage, και είναι ανησυχητικό ότι δεν υπάρχει κρυπτογράφηση, καθιστώντας τις συνομιλίες ευάλωτες σε αιχμές.

Η Apple δικαιολογεί αυτές τις ελλείψεις λόγω τεχνικών περιορισμών που προκύπτουν από τη σύνδεση των εφαρμογών μηνυμάτων μεταξύ iPhones και Android. Ωστόσο, η Washington Post υπογραμμίζει ότι αυτή η εξήγηση είναι ανεπαρκής και ότι προκαλεί επιπλέον προβλήματα στις συνομιλίες με συσκευές Android.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν απολαμβάνει φραπέ σε ζαχαροπλαστείο και συνομιλεί με πολίτες

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν απολαμβάνει φραπέ σε ζαχαροπλαστείο και συνομιλεί με πολίτες

Νεκρή τουρίστρια από πτώση αγάλματος στη Νάπολι

Νεκρή τουρίστρια από πτώση αγάλματος στη Νάπολι