Ταινίες της Εβδομάδας με Έμφαση στο Ατίθασο Ρομπότ και Νέες Προτάσεις στον Κινηματογράφο

Ταινίες της Εβδομάδας με Έμφαση στο Ατίθασο Ρομπότ και Νέες Προτάσεις στον Κινηματογράφο

Το ατίθασο ρομπότ (ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων από την Dreamworks, «Το Ατίθασο Ρομπότ», έχει ήδη αποκτήσει υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία αυτή και ξεχωρίζει από τις τέσσερις νέες ταινίες της εβδομάδας. Το animation αυτό αναμένεται να δώσει νέα πνοή στους κινηματογράφους, ειδικά μετά την απογοητευτική υποδοχή του «Joker: Τρέλα για Δύο». Το «Ατίθασο Ρομπότ», σε σκηνοθεσία του Κρις Σάντερς, διαπραγματεύεται θέματα όπως η ζωή, η φιλία και η επιβίωση σε έναν ολοένα και πιο δύσκολο κόσμο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια κριτική για την αλληλεπίδραση με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Η ιστορία ακολουθεί το ρομπότ Ρόζι, που καταλήγει σε ένα απομακρυσμένο νησί μετά από έναν τυφώνα. Αντί να λειτουργήσει ως συσκευή οικιακής χρήσης, αναγκάζεται να προσαρμοστεί στο αφιλόξενο περιβάλλον του νησιού και δημιουργεί δεσμούς με τα ζώα της περιοχής, καθώς και με ένα ορφανό χηνόπουλο που παίρνει υπό την προστασία του. Ο Σάντερς μας υπενθυμίζει τις ανθρώπινες συναισθηματικές πηγές, ενώ το φιλμ διαθέτει εγκαρδιότητα και χιούμορ.

Η ταινία έχει ήδη προκαλέσει θετικές εντυπώσεις μέσω των εικονογραφημένων σκηνών της και της αφοσίωσης των δημιουργών, αποδεικνύοντας ότι η παιδική ψυχαγωγία δεν πρέπει να περιορίζεται σε απλές και επιφανειακές αφηγήσεις. Θεματικά, αντιμετωπίζει βαθύτερα ζητήματα και θυμίζει στους ενήλικες την αξία των συναισθημάτων και της ανθρωπιάς.

Η κίνηση του ρομπότ Ρόζι και οι επαφές του με τα ζώα δημιουργούν μια γοητευτική ιστορία που, παρόλο που απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά, βρίσκει μεγάλο ενδιαφέρον και στους ενήλικες. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ταινία προβάλλεται και σε μεταγλωττισμένη μορφή για το ελληνικό κοινό, με φωνές γνωστών ηθοποιών.

Αντίθετα, άλλα σινεφίλ όπως το «Η Ώρα της Σιωπής» και το «Bagman» δεν έχουν προκαλέσει την ίδια αίσθηση. Το πρώτο, ένα αστυνομικό θρίλερ του Μπραντ Άντερσον, ακολουθεί μια κλασική πλοκή γύρω από έναν ντετέκτιβ σε κρίση, ενώ το δεύτερο, υπό τη σκηνοθεσία του Κολμ ΜακΚάρθι, αναπτύσσει την απλή ιστορία ενός πατέρα που μάχεται με τους δαίμονες του παρελθόντος.

Σε γενικές γραμμές, ενώ το «Ατίθασο Ρομπότ» φέρνει μια ανανεωτική πνοή στα κινηματογραφικά δρώμενα, άλλες ταινίες αυτής της εβδομάδας δεν καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν, μένοντας πιστές σε κλισέ και κοινότυπες αφηγήσεις.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Δολοφονία Σουηδίας Ταυτόχρονη Επιχείρηση Σύλληψης Υπόπτων στην Ελλάδα και Σουηδία

Δολοφονία Σουηδίας Ταυτόχρονη Επιχείρηση Σύλληψης Υπόπτων στην Ελλάδα και Σουηδία

Ανθρωπιστική Κρίση για τον Νικόλα και την Οικογένειά του στα Νοσοκομεία της Αττικής

Ανθρωπιστική Κρίση για τον Νικόλα και την Οικογένειά του στα Νοσοκομεία της Αττικής