Συγκρούσεις Γονέων Θυμάτων Τραγωδίας στις Τέμπες για τη Συναυλία Μνήμης

Συγκρούσεις Γονέων Θυμάτων Τραγωδίας στις Τέμπες για τη Συναυλία Μνήμης

Οι γονείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα» αναφορικά με τη συναυλία-αφιέρωμα που προγραμματίζεται για τις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου, με το κόστος του εισιτηρίου να έχει οριστεί στα 15 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένες οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες διαφωνούν με την επιβολή αντιτίμου, θεωρώντας την μη αποδεκτή.

Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων Χρυσής και Θωμαΐδας που χάθηκαν στη τραγωδία, εξέφρασε την αντίθεση του προς την συναυλία, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν νομικές ενέργειες κατά των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Στην ανάρτησή του, τόνισε ότι τα χρήματα που θα συλλεχθούν από την είσοδο πρέπει να τεκμηριωθούν καθώς ο Σύλλογος Συγγενών θυμάτων δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες.

Από την άλλη πλευρά, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα ενός εκ των θυμάτων, υπερασπίστηκε την απόφαση για την συναυλία, επισημαίνοντας ότι τα έσοδα θα διατεθούν για τη νομική υποστήριξη των οικογενειών. Ανέφερε ότι μιλά για έναν εναλλακτικό τρόπο δράσης, σε σχέση με άλλες οικογένειες που δεν συμφωνούν με την οργάνωση της εκδήλωσης.

Η Τάνια Τσανακλίδου δήλωσε ότι συμμετέχει στην εκδήλωση για να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των θυμάτων και για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από αυτή τη σοκαριστική υπόθεση. Παράλληλα, εξέφρασε την ανάγκη να δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες σχετικά με την διοργάνωση ώστε να μην προκύψουν σκιές σχετικά με τη διαχείριση των εσόδων.

Ο Σωκράτης Μάλαμας, με τη σειρά του, δήλωσε ότι συμμετέχει για να αναζητηθεί η αλήθεια γύρω από το δυστύχημα, εκφράζοντας στήριξη στους γονείς που θρηνούν την απώλεια των παιδιών τους. Επεσήμανε την ανάγκη για διαφάνεια και αναγνώριση της τραγικότητας της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των θυμάτων.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Φωτιά στην Κορινθία λόγω θερμών εργασιών μελισσοκομίας

Φωτιά στην Κορινθία λόγω θερμών εργασιών μελισσοκομίας

Καταδίκη πρώην δημάρχου Έδεσσας για απιστία με έλλειμμα εκατομμυρίων ευρώ

Καταδίκη πρώην δημάρχου Έδεσσας για απιστία με έλλειμμα εκατομμυρίων ευρώ