Η απώλεια του Μίμη Πλέσσα και η κληρονομιά του στην ελληνική μουσική

Η απώλεια του Μίμη Πλέσσα και η κληρονομιά του στην ελληνική μουσική

Μίμης Πλέσσας (ΕUROKINISSI)

Η απώλεια του Μίμη Πλέσσα, ενός από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες της χώρας, προκαλεί έντονα συναισθήματα. Στις 12 Οκτωβρίου, θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια, αλλά σήμερα έφυγε πλήρης ημερών. Ο Γιώργος Νταλάρας, μέσω Facebook, αποχαιρετά τον «μαέστρο» με ευγνωμοσύνη για την πλούσια κληρονομιά του, δηλώνοντας: «Μας αφήνει πλούσια και σπάνια κληρονομιά τη μουσική και τα τραγούδια του».

Ο Φοίβος Δεληβοριάς αναφέρει πόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά του Μίμη Πλέσσα στη μουσική, συγκρίνοντάς τον με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και επισημαίνοντας την επιρροή του σε πολλές γενιές μουσικών. Μαζί του, περιγράφει τα διαμαντένια κομμάτια που έχει δημιουργήσει, καλώντας το κοινό να τα ανακαλύψει.

Η Κλαούντια Ντέλμερ υπογραμμίζει την ανθρωπιά του Πλέσσα, θυμίζοντας τις προσωπικές στιγμές που μοιράστηκαν, όπως το γεγονός ότι την συνόδευσε στο γάμο της. Πολλές από τις εμπειρίες που μοιράζεται δείχνουν πόσο σημαντικός ήταν στη ζωή της.

Η Γλυκερία περιγράφει τον Μίμη Πλέσσα ως «θαύμα της φύσης και της δημιουργίας», αναγνωρίζοντας το ταλέντο και την τέχνη του που διαρκεί στο χρόνο. Σημειώνει την ευφυΐα του και την απλότητά του, χαρακτηριστικά που τον καθιστούν μοναδικό στη μουσική σκηνή.

Η Άντζελα Γκερέκου επισημαίνει τις σχέσεις φιλίας που είχε με τον Πλέσσα, αποτυπώνοντας την αφοσίωσή του τόσο στη μουσική όσο και στις προσωπικές του σχέσεις. Αναγνωρίζει την ευγένεια και τη γλυκύτητά του, παραμένοντας κοντά στην οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Οι αναμνήσεις και οι εκφράσεις ευγνωμοσύνης από τους συνεργάτες και φίλους του αποδεικνύουν τη μεγάλη κληρονομιά που αφήνει ο Μίμης Πλέσσας σε όλους τους τομείς της μουσικής και της ζωής. Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Εκρηκτική Κλιμάκωση Συγκρούσεων Ισραήλ και Ιράν με Σοβαρές Επιπτώσεις

Εκρηκτική Κλιμάκωση Συγκρούσεων Ισραήλ και Ιράν με Σοβαρές Επιπτώσεις

Το Έβερεστ συνεχίζει να ψηλώνει λόγω γεωλογικών διεργασιών

Το Έβερεστ συνεχίζει να ψηλώνει λόγω γεωλογικών διεργασιών