Τίτλος: Εντάσεις και προτάσεις αποκλεισμού κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Τίτλος: Εντάσεις και προτάσεις αποκλεισμού κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Μουζάλας/ INTIME

Πρόταση για την παραπομπή του Στέφανο Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατέθεσε ο Θύμιος Γεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνοδεύουν έντονες αντιπαραθέσεις. Ο κύριος Γεωργόπουλος επικαλέστηκε το εξώδικο του πρώην προέδρου και όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. Οι προτάσεις ξεκίνησαν καθώς οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής βρίσκονταν σε εξέλιξη, αμέσως μετά την επίτευξη απαρτίας.

Σημαντική ένταση προκλήθηκε όταν η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να μιλήσει για διαδικαστικά ζητήματα. Η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από την κυρία Τζάκρη να παραλάβει την κάρτα της, προκειμένου να προσμετρηθεί στα παρόντα μέλη του οργάνου. Η Τζάκρη στη συνέχεια κατέθεσε ένσταση για μη απαρτία, ζητώντας να γίνει λήψη παρουσιών με ονομαστικό κατάλογο. Υποστήριξε ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό του Κασσελάκη απαιτεί ψήφο από το 50% +1 των μελών και ότι δεν μπορεί να περάσει με λιγότερες ψήφους.

Νωρίτερα, η Θεοδώρα Τζάκρη είχε εξαγγείλει κριτική προς τη Γραμματεία και τις καθυστερήσεις που είχαν προκύψει στην έναρξη των διαδικασιών, υποστηρίζοντας ότι οι “87” απλά μεταθέτουν την ώρα έναρξης. Σημείωσε πως προβαίνουν σε αποδοκιμασίες και ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι να αποκλειστεί ο Στέφανος Κασσελάκης από τις εκλογές.

Όσον αφορά τα επεισόδια, πριν αρχίσουν οι διαδικασίες, υπήρξε μια αναστάτωση έξω από την αίθουσα όπου οπαδοί του Κασσελάκη διαπληκτίστηκαν με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Τα περιστατικά αυτά υποδηλώνουν την ένταση και την αντιπαράθεση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, κάτι που οδήγησε και στον Θανάση Οικονόμου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και να μιλήσει για “γελοία μεθόδευση”.

Τελικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το αίτημα της Τζάκρη για τη λήψη παρουσιών απορρίφθηκε, καθώς αρχικά επετεύχθη η αναγκαία απαρτία για τη συνεδρίαση και οι κάρτες των μελών είχαν ήδη παραληφθεί. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε αποφάσεις που σχετίζονται άμεσα με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Ο Έλτον Τζον Ανοίγει την Καρδιά του για τη Θνητότητα και τη Δημιουργική του Κληρονομιά

Ο Έλτον Τζον Ανοίγει την Καρδιά του για τη Θνητότητα και τη Δημιουργική του Κληρονομιά

Νέα Αριστερά Ανοίγει Κεφάλαιο Ανασυγκρότησης και Ριζικής Ανανέωσης

Νέα Αριστερά Ανοίγει Κεφάλαιο Ανασυγκρότησης και Ριζικής Ανανέωσης