Συγκρούσεις και Διαφωνίες για την Εκλογική Διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ

Συγκρούσεις και Διαφωνίες για την Εκλογική Διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τεταμένη, καθώς τα στελέχη του καλούνται να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να συμφωνήσουν σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες των εσωκομματικών εκλογών. Αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να υποβληθούν για έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή που θα συγκληθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν τη συζήτηση σχετικά με τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος. Η μερίδα των 87 έχει προτείνει τρία κριτήρια: την κατάθεση αναλυτικού πόθεν έσχες, τον έλεγχο των δανειακών υποχρεώσεων και τη δέσμευση για τον σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα, η πλευρά του Κασσελάκη εισηγείται την αύξηση του απαιτούμενου αριθμού υπογραφών από την Κεντρική Επιτροπή και την απαίτηση για καθαρό ποινικό μητρώο από τους υποψηφίους. Σε αυτό το τελευταίο σημείο, υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στον Νίκο Παππά, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει νομικά ζητήματα.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης προετοιμάζεται να ανακοινώσει εκ νέου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις τοποθετήσεις του να αναμένονται είτε κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής είτε μετά από αυτή. Η στρατηγική του φαίνεται να καθορίζεται με βάση το πότε θα έχει το μεγαλύτερο επικοινωνιακό όφελος.

Ο Παύλος Πολάκης προτείνει την επίσπευση των διαδικασιών για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας έξι συγκεκριμένες προτάσεις που περιλαμβάνουν έκτακτο συνέδριο για την ανάδειξη υποψηφίων προεδρίας, διενέργεια εκλογών και ολοκλήρωση απαιτούμενων αλλαγών στο καταστατικό του κόμματος. Παράλληλα, προτείνει την πραγματοποίηση προγραμματικής συνδιάσκεψης για την οριστικοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος.

Ο Πολάκης περιγράφει ένα χρονοδιάγραμμα με σημαντικές ημερομηνίες για τις διαδικασίες: κατάθεση υποψηφιοτήτων στις 29 Σεπτεμβρίου 2024, διαρκές συνέδριο στις 5 Οκτωβρίου 2024, και διενέργεια ψηφοφοριών για την προεδρία στις 3 και 10 Νοεμβρίου 2024.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Μάχη για ζωή και ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της μαφιόζικης επίθεσης στο Ρέθυμνο

Μάχη για ζωή και ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της μαφιόζικης επίθεσης στο Ρέθυμνο