Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης για τον Έβρο και τις Τοπικές Κοινότητες

Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης για τον Έβρο και τις Τοπικές Κοινότητες

Μητσοτάκης (INTIME)

«Πράγματι, αγαπητέ Σταύρο, σήμερα είναι μία ωραία ημέρα για τον Βόρειο Έβρο, για τον Έβρο, για τη Θράκη συνολικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση στην Ορεστιάδα, όπου παρουσίασε το Στρατηγικό Σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του νομού Έβρου. Τόνισε ότι το σχέδιο προέκυψε από μια παραγωγική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.

«Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Ορεστιάδα και όχι στην Αλεξανδρούπολη, γιατί θέλουμε να δείξουμε την προτεραιότητα που δίνουμε στην αναπτυξιακή δυναμική του Κεντρικού και του Βόρειου Έβρου», πρόσθεσε. Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της περιοχής μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2023 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τώρα υπάρχει περισσότερος λόγος για αισιοδοξία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν 19 νέα μέτρα που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στον Έβρο από το 2025 έως το 2027. Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο ανάκαμψης της περιοχής, σε συνέχεια του Σχεδίου Στήριξης και Αποκατάστασης που έχει τεθεί σε εφαρμογή μετά την πυρκαγιά.

Η ομιλία του πρωθυπουργού περιλάμβανε και την αναφορά στις ισχυρές στρατηγικές θέσεις του Έβρου, που αποτελούν την ανατολική πύλη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της Ελληνικής πολιτικής στα σύνορα και στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη φύλαξή τους.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα εφαρμοστούν, περιλαμβάνονται η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητα στο Σουφλί, καθώς και η κάλυψη εξόδων εγκατάστασης για νέους κατοίκους. Παράλληλα, θα δρομολογηθούν προγράμματα που θα ενισχύσουν την εκπαίδευση, όπως μουσικό γυμνάσιο στην Ορεστιάδα και η ίδρυση κέντρου δια βίου μάθησης.

Η αύξηση της μοριοδότησης για δημόσιους υπαλλήλους από τον Έβρο και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου είναι επίσης εν μέρει νέα μέτρα. Ο Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει διαρκής έλεγχος της προόδου των έργων και ότι αυτά θα είναι υπόλογα στους πολίτες.

«Αυτό είναι το σχέδιο που παρουσιάσαμε και θα υλοποιηθεί άμεσα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις», κατέληξε ο πρωθυπουργός. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της σφοδρής εργασίας και της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς για την αναγέννηση της περιοχής.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Επίθεση Ιράν σε Αεροπορική Βάση του Ισραήλ με Βαλλιστικούς Πύραυλους

Επίθεση Ιράν σε Αεροπορική Βάση του Ισραήλ με Βαλλιστικούς Πύραυλους

Η ανησυχία της Ελλάδας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα

Η ανησυχία της Ελλάδας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα