Ψηφιακές Καινοτομίες και Οικονομική Στήριξη για Νέες Οικογένειες στην Ελλάδα

Ψηφιακές Καινοτομίες και Οικονομική Στήριξη για Νέες Οικογένειες στην Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης (Eurokinissi)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανάρτηση για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, όπου αναφέρθηκε σε σημαντικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση. Σημαντική είναι η εισαγωγή του ψηφιακού φροντιστηρίου, το οποίο παρέχει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους μαθητές στην Ελλάδα. Το φροντιστήριο προσφέρει αρχικά 11 μαθήματα με τη βοήθεια 79 καθηγητών, με στόχο να καλύψει τελικά 45 μαθήματα και να συμπεριλάβει υποστήριξη στη νοηματική. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι χρέος μας να στηρίξουμε το οικογενειακό εισόδημα με δωρεάν, ποιοτική συμπληρωματική εκπαίδευση».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανέφερε την πρόθεση για απαγόρευση της χρήσης κινητών στα σχολεία, ώστε να διευκολυνθεί η μαθησιακή διαδικασία και η κοινωνικοποίηση των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η προμήθεια lockers στα σχολεία, ώστε οι μαθητές να μπορούν να ασφαλίζουν τα κινητά τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Στον τομέα της στήριξης της οικογένειας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα παρέχει 2 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για τη στήριξη νέων οικογενειών. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να βοηθήσει περίπου 20.000 πολίτες να αποκτήσουν κατοικία με ευνοϊκούς όρους, χαμηλότερους από το κόστος ενοικίασης.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τη συνέχιση του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», το οποίο υλοποιείται πιλοτικά σε 62 δήμους και παρέχει φυλακτικές υπηρεσίες σε παιδιά έως 2,5 ετών από επιμελητές. Το πρόγραμμα έχει μέχρι σήμερα ωφελήσει 918 παιδιά και κατέχει εξασφαλισμένα κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ για την πλήρη εφαρμογή του σε όλη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα επιστροφής των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι πολιτικές στήριξης της νέας οικογένειας θα λειτουργήσουν ως κίνητρο για τον επαναπατρισμό, μέσα από φορολογικά κίνητρα και προγράμματα στέγασης.

Σχετικά με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε την καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος» από τα ναυπηγεία Naval Group στη Γαλλία, σημειώνοντας τη σημασία του εκσυγχρονισμού του Πολεμικού Ναυτικού για την ασφάλεια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, η οποία αποσκοπεί στη μείωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης μέσω ενοποίησης δικαστικών δομών και της μεταφοράς αρμοδιοτήτων σε δικηγόρους για υποθέσεις χωρίς αντιδικία.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Σοβαρά Επεισόδια σε Πανηγύρι του Κορυδαλλού με Τραυματισμούς

Σοβαρά Επεισόδια σε Πανηγύρι του Κορυδαλλού με Τραυματισμούς

Διαγραφή ανενεργών λογαριασμών Gmail και οδηγίες ανάκτησης

Διαγραφή ανενεργών λογαριασμών Gmail και οδηγίες ανάκτησης