Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις για Οικονομία, Υγεία και Στεγαστική Πολιτική στο Σχέδιο της Κυβέρνησης

Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις για Οικονομία, Υγεία και Στεγαστική Πολιτική στο Σχέδιο της Κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα κατά την καθιερωμένη ανασκόπησή του εστιάζοντας στην οικονομία, την υγεία και το στεγαστικό. Αρχικά, διατύπωσε θετικές εξελίξεις σχετικά με την ελληνική οικονομία, όπως την αναθεώρηση του ΑΕΠ, το οποίο αυξήθηκε κατά 2,3% το περασμένο έτος, καθώς και την αύξηση των επενδύσεων κατά 53,4% για την πενταετία 2019-2023.

Στον τομέα της εργασίας, ξεκίνησε διάλογος για τη σύνταξη ενός νέου μηχανισμού καθορισμού του κατώτατου μισθού, που θα προσαρμόζεται αυτόματα με τον πληθωρισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας. Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί προβλεψιμότητα και διαφάνεια, καθώς και προστασία των φτωχότερων νοικοκυριών από τις αυξήσεις του κόστους ζωής.

Αναφορικά με τη δημόσια υγεία, παρουσίασε το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν παραπεμπτικά για καρκίνους του παχέος εντέρου και του τραχήλου της μήτρας, καθώς και τη μεγάλη ενεργειακή αναβάθμιση Κέντρων Υγείας στην Αττική. Υπογράφηκαν συμβάσεις ύψους 11,7 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση 9 Κέντρων Υγείας, ενώ προκηρύχθηκαν 298 θέσεις ιατρών σε νοσοκομεία.

Αναφορές έγιναν και για τα φιλοδωρήματα, όπου θεσπίζεται αφορολόγητο έως 300 ευρώ ανά μήνα ανά εργαζόμενο, με στόχο την αποτροπή καταχρηστικών πρακτικών. Επίσης, ο πρωθυπουργός έθεσε την προσοχή του στις καταχρηστικές υπερσυνταγογραφήσεις γιατρών, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές.

Στον τομέα της στέγασης, ανακοίνωσε την εκκίνηση ενός προγράμματος ανακαίνισης κατοικιών που θα παραχωρηθούν προς ενοικίαση σε άτομα με ανάγκη, στο πλαίσιο των προσπαθειών για μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Σημαντική αναφορά έγινε και στη δημιουργία Πολυδύναμου Παραολυμπιακού Κέντρου στη Ραφήνα, με σκοπό να εξυπηρετήσει τους αθλητές με αναπηρία.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια νέα νομοθεσία για την οδική ασφάλεια, η οποία θα διασφαλίσει καλύτερο έλεγχο των οχημάτων και ψηφιακή διασύνδεση μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση των οικονομικών συνθηκών και την δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Δραματική Καταγγελία Τραυματία για την Αδικία Μετά το Δυστύχημα των Τεμπών

Δραματική Καταγγελία Τραυματία για την Αδικία Μετά το Δυστύχημα των Τεμπών

Η Κρίση του Πληθωρισμού και η Μεταμόρφωση της Διατροφικής Κουλτούρας στην Τουρκία

Η Κρίση του Πληθωρισμού και η Μεταμόρφωση της Διατροφικής Κουλτούρας στην Τουρκία