Πολιτική Ενότητα και Προγραμματικός Διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Νίκο Παππά

Πολιτική Ενότητα και Προγραμματικός Διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Νίκο Παππά

Ο Νίκος Παππάς στο OPEN

Ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να πολιτικοποιηθεί η δημόσια συζήτηση και οι υποψήφιοι πρόεδροι να τοποθετηθούν για τις προγραμματικές θέσεις και το καταστατικό του κόμματος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN. Επισήμανε τη σημασία της ενότητας και τόνισε ότι θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνοντας την ανάγκη ο δημόσιος διάλογος να εστιάσει σε ουσιαστικά ζητήματα.

Ο κ. Παππάς σχολίασε επίσης τη στρατηγική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας πως εργαλειοποιεί στελέχη της ακροδεξιάς και υιοθετεί μια τοξική ατζέντα. Αποκάλεσε ανησυχητικό το γεγονός ότι υπάρχει μια αναβίωση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και προειδοποίησε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αποφύγουν την τύχη των ομολόγων τους στη Γαλλία.

Για την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Παππάς είπε ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο και δεν προβλέπει ασυλία για τα μέλη του. Εξέφρασε τη θέση του ότι η δημοκρατία στο κόμμα δεν επιτρέπει πραξικοπήματα και υπογράμμισε τη σημασία της συλλογικότητας.

Σχολιάζοντας τη δύσκολη σχέση μεταξύ των υποψηφίων προεδρικών υποψηφίων, ο κ. Παππάς τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν ωφελεί το κόμμα και πρέπει οι υποψήφιοι να αποφύγουν τον προσωποκεντρικό ανταγωνισμό, ενισχύοντας τη συγκρότηση μιας ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας. Ανεξάρτητα από τις διαφορές τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να ασχοληθούν με στρατηγικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον του κόμματος.

Σχετικά με την υποστήριξή του προς τον Κασσελάκη, ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι δεν έχουν γίνει επαρκή βήματα για να υλοποιηθεί η προγραμματική συμφωνία και ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Μείωση ανέμων και πρόγνωση κακοκαιρίας στην Ελλάδα

Μείωση ανέμων και πρόγνωση κακοκαιρίας στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Κορινθία από φωτιά με θύματα δύο ήρωες κατοίκους

Τραγωδία στην Κορινθία από φωτιά με θύματα δύο ήρωες κατοίκους