Νέα Αριστερά Ανοίγει Κεφάλαιο Ανασυγκρότησης και Ριζικής Ανανέωσης

Νέα Αριστερά Ανοίγει Κεφάλαιο Ανασυγκρότησης και Ριζικής Ανανέωσης

Αλέξης Χαρίτσης/Eurokinissi

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ταυτόχρονα κυρίαρχη και ανασφαλής, επιστρέφει σε συντηρητικές πρακτικές και επιτίθεται στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Ο Χαρίτσης τόνισε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της αυτοδιάλυσης, καθώς και την έλλειψη ιδεολογικών θέσεων στο ΠΑΣΟΚ, που έχει οδηγηθεί σε εκλογές με κομματικό πατριωτισμό και προσωπικές στρατηγικές. Επίσης, αναγνώρισε ότι η άκρα δεξιά κερδίζει έδαφος και επιδρά στο πολιτικό σύστημα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ άνοιξε τις εργασίες του Πανελλαδικού Μεταβατικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς με την ομιλία του, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης συγκρότησης του εγχειρήματος και την επίσημη μετάβαση σε μια νέα περίοδο. “Το πρώτο μας συνέδριο, που είναι προγραμματισμένο για τις 7-10 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αποτελεί την κορύφωση της διαδικασίας αυτής,” ανέφερε ο Χαρίτσης.

Ο ίδιος καλέσε τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς να ενεργοποιηθούν και να συμβάλουν στην ανανέωση του κόμματος. “Η διαδικασία ανανέωσης είναι δύσκολη αλλά αναγκαία,” είπε. Υπογράμμισε την ανάγκη για μια ουσιαστική συμμετοχή στις οργανώσεις, που θα προσφέρει νόημα στους συμμετέχοντες και στους ανθρώπους που καλούν.

Αναφερόμενος στο συνέδριο, ο Χαρίτσης τόνισε τη σημασία του τολμηρού απολογισμού της περιόδου 2014-2024 και την ανάγκη για μια πολιτική πρόταση που θα ανατρέψει την κυριαρχία της Δεξιάς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επιμέρους προγραμματικές επεξεργασίες που έγιναν με τη συμμετοχή δικτύων και οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για ένα μεγάλο προγραμματικό συνέδριο το 2025.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΟ εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναβολή του συνεδρίου και επεσήμανε την ανάγκη για εκλεγμένες και δημοκρατικά ελεγχόμενες δομές ενός σύγχρονου κόμματος της Αριστεράς, το οποίο θα εμπνεύσει τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Τίτλος: Εντάσεις και προτάσεις αποκλεισμού κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Τίτλος: Εντάσεις και προτάσεις αποκλεισμού κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κριτική Ποιότητας Στη Μόδα: Πώς Να Επιλέξετε Ρούχα Με Προσοχή και Στυλ

Η Κριτική Ποιότητας Στη Μόδα: Πώς Να Επιλέξετε Ρούχα Με Προσοχή και Στυλ