Η Πολιτική Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και οι Αντιφάσεις της Υποψηφιότητας Κασσελάκη

Η Πολιτική Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και οι Αντιφάσεις της Υποψηφιότητας Κασσελάκη

Κασσελάκης – Πολάκης / ethnos.gr

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις του κόμματος, την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη και τη θέση του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του. Ο κ. Πολάκης, σχολιάζοντας τις φόρτισεις γύρω από την εκλογή του Κασσελάκη, παραδέχτηκε: «Είναι και δικό μου πρόβλημα, ο άνθρωπος πρέπει να αναγνωρίζει και τα λάθη του». Ο ίδιος δήλωσε πως θέλει μια κυβερνώσα αριστερά και τόνισε ότι δεν κατεβαίνει για να χάσει.

Στην ερώτηση γιατί στήριξε τον Κασσελάκη και όχι άλλους υποψηφίους όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ανέφερε ότι θεωρούσε τους άλλους υπεύθυνους για την ήπια αντιπολιτευτική στάση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Προσέθεσε ότι ο Κασσελάκης είχε υποσχεθεί μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, αλλά αυτή δεν υλοποιήθηκε, καθώς επικρατούσε η προσωπική του προβολή.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Πολάκη για την ήττα του 2023, την οποία απέδωσε σε λανθασμένη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι η αντιπολιτευτική γραμμή ήταν «άτονη» και ότι το κόμμα στόχευε να μην φοβίσει τους κεντρώους ψηφοφόρους, κάτι που θεωρεί προβληματικό. Η αναφορά του στην ανάγκη για μαζική συμμετοχή από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την επιθυμία του να ενισχυθεί το κόμμα και να ανατραπεί η κατάσταση.

Ο Πολάκης δεν δίστασε να εκφράσει την υπερηφάνειά του για την πορεία που διαμόρφωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σημείωσε τις διαφωνίες του μαζί του από το 2021. Αυτές οι διαφωνίες όμως, όπως είπε, δεν τον οδήγησαν στο να πυροβολήσει τον Τσίπρα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να αναλυθούν τα αίτια της εκλογικής ήττας.

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επικοινωνήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση και ενδυνάμει κυβερνώσα δύναμη.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για 314 Μόνιμες Θέσεις στον ΟΦΥΠΕΚΑ

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για 314 Μόνιμες Θέσεις στον ΟΦΥΠΕΚΑ

Συναγερμός στις Αρχές λόγω διαρροής υγραερίου στην Κερατέα

Συναγερμός στις Αρχές λόγω διαρροής υγραερίου στην Κερατέα