Η Πολιτική Διαμάχη στο ΣΥΡΙΖΑ και η Πρόκληση για Ηγεσία

Η Πολιτική Διαμάχη στο ΣΥΡΙΖΑ και η Πρόκληση για Ηγεσία

Ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια εκ βάθρων αναστήλωση, επισημαίνοντας την ανάγκη εκλογής περιφερειακών οργάνων και τη συγκρότηση επιτροπών στις περιφέρειες. Αυτός ο μετασχηματισμός είναι απαραίτητος ώστε να εντοπιστούν τα προβλήματα των διαφόρων περιοχών και να υπάρξει αποτελεσματική ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας. Χαρακτήρισε τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως καταστροφικό για την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας τις αρνητικές συνέπειες από την τοποθέτηση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών.

Συνέχισε αναφερόμενος στο τοξικό κλίμα που επικρατεί εντός του κόμματος, τονίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει εξώδικα στο κόμμα που επιθυμεί να ηγηθεί, ενώ οι “87” προωθούν τον αποκλεισμό του. Αυτή η κατάσταση έχει αποσπάσει τη συζήτηση από την ανάγκη για την εκπόνηση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος για να επανακατακτηθούν οι 1.000.000 ψηφοφόροι του κόμματος, δημιουργώντας ένα διχαστικό και τοξικό κλίμα που δεν εξυπηρετεί την κοινωνία.

Σχετικά με τις φήμες περί αναβολής της Συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι τα εκλογικά σχέδια δεν πρέπει να καθυστερήσουν. Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν επιθυμεί να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά θέλει να τον νικήσει, καταδικάζοντας τη στάση του. Εξέφρασε την επιθυμία του για δημόσια αντιπαράθεση, ώστε να συζητηθούν οι προγραμματικές θέσεις χωρίς την προπαγάνδα που προκαλεί διχασμό.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Πολάκης σημείωσε ότι η επιτυχής παρέμβασή του μέσω του Ινστιτούτου είναι σημαντική, ενώ μίλησε για τις συγκρούσεις τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους, κυρίως σχετικά με την ένταση της αντιπολίτευσης από το 2019 και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπογράμμισε ότι, αν και είχαν διαφορετικές απόψεις, η συνεργασία τους συνεισέφερε σημαντικά στην κυβερνητική παρουσία της Αριστεράς.

Τέλος, επανέλαβε την επιθυμία του να δει τον ΣΥΡΙΖΑ να επανακατακτά την ηγεμονία στην αξιωματική αντιπολίτευση και υπογράμμισε τη σημασία ύπαρξης ενός συγκεκριμένου προγράμματος για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Ζωή Κωνσταντοπούλου Απαντά στον Πρόεδρο της Βουλής για τη Δημοκρατία

Ζωή Κωνσταντοπούλου Απαντά στον Πρόεδρο της Βουλής για τη Δημοκρατία

Απαγόρευση των κάκτων σε δημοτικά κτίρια στην πόλη Plettenberg της Γερμανίας λόγω τραυματισμού

Απαγόρευση των κάκτων σε δημοτικά κτίρια στην πόλη Plettenberg της Γερμανίας λόγω τραυματισμού