Η Νέα Απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης (EUROKINISSI)

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποπομπή του. Υπογραμμίζει ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει νέο κόμμα, καθώς δεν επέστρεψε από μια καταξιωμένη καριέρα στις ΗΠΑ για να ζητήσει από βουλευτές να τον ακολουθήσουν και να περιορίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, επιθυμεί να συμβάλει στην αναγέννησή του, πιστεύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει ένα μέλλον.

Αναφέρει ότι, μετά από καθοριστικά γεγονότα στην Κεντρική Επιτροπή, συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να παλέψει πολιτικά και να μην πληγώσει τον λαβωμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος αναγνωρίζει πως το αίτημα από τους ανθρώπους που τον στηρίζουν είναι σαφές: «Άλλαξέ τα όλα», και τονίζει ότι δεν μπορεί να απομακρυνθεί από αυτήν την προσδοκία.

Η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Κασσελάκη, διαμορφώνεται μέσα από τις ιστορικές προσδοκίες ενός λαού για αλλαγές και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ίδιος αναφέρεται στη σημασία της περιόδου 2015-2019, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την ικανότητά του να κυβερνά και να παραγωγεί πολιτική που προστατεύει τους πιο ευάλωτους. Σχετικά με την ήττα του 2019, θεωρεί ότι το μήνυμα του κόσμου ήταν να γίνουν ριζικές αλλαγές στο κόμμα.

Ένα κρίσιμο σημείο που εντοπίζει είναι η απομάκρυνση του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ από τις κοινωνικές ανάγκες, κάτι που οδήγησε στην απώλεια υποστηρικτών. Πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επανακαθορίσει τη θέση και το ρόλο του, κατανοώντας ότι οι δρόμοι της κοινωνίας και της πολιτικής πρέπει να συναντηθούν ξανά.

«Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε νέο όραμα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες», τονίζει και αναγνωρίζει την ανάγκη για άμεση δημοκρατία και τη συμμετοχή της βάσης στις αποφάσεις. Ο Κασσελάκης προσδιορίζει ότι το κόμμα χρειάζεται να συνδυάσει την κυβερνησιμότητα με το όραμα για την εκλογική νίκη.

Στο άρθρο του, ο Κασσελάκης προβάλλει την πρόθεση του να γίνει ο φορέας αλλαγής, τονίζοντας την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ξανά φωνή των πολλών και όχι απλώς ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Ελπίζει να μπορέσει να ενώσει αυτές τις δυνάμεις και να επανασυνδεθεί με την κοινωνία.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Η Μαγευτική Επιστροφή του Fuego στην Ευρώπη μέσω του Strictly Come Dancing

Η Μαγευτική Επιστροφή του Fuego στην Ευρώπη μέσω του Strictly Come Dancing

Η Καταστροφική Επίπτωση του Αθλητικού Τζόγου στην Αμερική και οι Κίνδυνοι για την Ελλάδα

Η Καταστροφική Επίπτωση του Αθλητικού Τζόγου στην Αμερική και οι Κίνδυνοι για την Ελλάδα