Η Ελλάδα στοχεύει σε βιώσιμο τουρισμό με έμφαση στις υποδομές και την ποιότητα των υπηρεσιών

Η Ελλάδα στοχεύει σε βιώσιμο τουρισμό με έμφαση στις υποδομές και την ποιότητα των υπηρεσιών

Κυριάκος Μητσοτάκης/EUROKINISSI

Η συνολική εικόνα του τουρισμού στην Ελλάδα παρουσιάζει ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τόνισε την ανάγκη αύξησης των εσόδων από τον τουρισμό, αντί της απλής αύξησης του αριθμού των επισκεπτών. Ανάφερε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκτήσει πρόβλημα υπερτουρισμού, επισημαίνοντας ότι κάποιες περιοχές, όπως ορισμένα νησιά του Αιγαίου, δοκιμάζουν τις υποδομές τους κατά τους πιο πολυσύχναστους μήνες.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία των επενδύσεων με στόχο τη βιωσιμότητα, διαχωρίζοντας τις υποδομές σε επίπεδο εθνικής εμβέλειας και τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανέφερε ότι χρειάζεται βελτίωση στις υποδομές, όπως η διαχείριση απορριμμάτων και το νερό, για την υποδοχή περισσότερων τουριστών. Για τις Κυκλάδες, είπε ότι έχει απαγορευθεί η έκδοση νέων αδειών στη Μύκονο και τη Σαντορίνη μέχρι να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις της βεβαρημένης δόμησης.

Η ανταποδοτικότητα των τελών κρουαζιέρας συνδέθηκε με επενδύσεις για την προστασία από την κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας την ανάγκη για μια νέα κανονιστική προσέγγιση. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι φόροι που επιβάλλονται πρέπει να μην υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού και ότι η τιμολογιακή πολιτική του κλάδου απαιτεί προσοχή ώστε να παρέχονται υπηρεσίες που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των τουριστών.

Σχολίασε επίσης την κατάσταση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, λέγοντας ότι ορισμένες γειτονιές στην Αθήνα πλήττονται από την αλλοίωση του χαρακτήρα τους λόγω του Airbnb. Αν και αναγνώρισε ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις προσφέρουν ευκαιρίες στους πολίτες, παραδέχθηκε ότι αυτή η πρακτική μπορεί να οδηγεί σε αύξηση των ενοικίων και προβλήματα στέγασης για τους φοιτητές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για τη δημιουργία μιας κορυφαίας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, ώστε να ενθαρρυνθούν οι νέοι να εξερευνούν καριέρες στον τουρισμό. Επίσης, εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρξει άλλη έκτακτη εισφορά στον τουρισμό και πρόσθεσε ότι η προστασία του φυσικού κάλλους των νησιών είναι απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Όλες αυτές οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ενδεικνύουν τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα, εστιάζοντας στη διασφάλιση της ποιότητας της τουριστικής εμπειρίας και της βιωσιμότητας. Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Φωτιά στο Πεδίο του Άρεως Προκαλεί Άμεση Επέμβαση Πυροσβεστικής

Φωτιά στο Πεδίο του Άρεως Προκαλεί Άμεση Επέμβαση Πυροσβεστικής

Η Υπέρβαση του Ανδρουλάκη και η Ανάγκη για Συγκριτικά Πλεονεκτήματα στο ΠΑΣΟΚ

Η Υπέρβαση του Ανδρουλάκη και η Ανάγκη για Συγκριτικά Πλεονεκτήματα στο ΠΑΣΟΚ