Η Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και οι Προκλήσεις της Αντιπολίτευσης σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Η Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και οι Προκλήσεις της Αντιπολίτευσης σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Νίκος Ανδρουλάκης (EUROKINISSI)

«Η κεντρική στρατηγική παραμένει σταθερή. Ανέλαβα ένα κόμμα σε μια δύσκολη κατάσταση, με τη ΝΔ στο 41% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 32%, καθώς το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε κρίση. Σε συνθήκες πίεσης και με περιορισμένους πόρους, καταφέραμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ως το δεύτερο κόμμα και είναι ισχυρό και στην αυτοδιοίκηση. Αν και τα βήματα που κάναμε ήταν αργά, καταφέραμε ένα σπάνιο επίτευγμα. Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία των 50 χρόνων της μεταπολίτευσης που ένα 3ο ή 4ο κόμμα γίνεται αντιπολίτευση με άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Θα γίνουν επιμέρους αλλαγές στην πορεία», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όλοι έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι, αλλά χρειάζεται αυτοκριτική. Ο πρόεδρος φέρει την πρώτη ευθύνη για το πανελλαδικό ποσοστό. Όταν κάποιος δηλώνει ότι θα επιτύχει ποσοστό 25%, πρέπει να εξηγήσει γιατί η εκλογική του περιφέρεια εμφανίζει το τρίτο χειρότερο ποσοστό στην Ελλάδα. Δεν επιρρίπτω ευθύνες, αλλά επιθυμώ συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδια δράσης. Δεν υπάρχουν μαγικά λόγια και έχουμε δει πέρυσι πού οδήγησαν τέτοιες υποσχέσεις. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται. Δείξαμε τη δύναμή μας σε αντίξοες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας πίεση από το παρακράτος των υποκλοπών. Ποιός άλλος πολιτικός αρχηγός έχει βιώσει κάτι παρόμοιο; Τα μέσα ενημέρωσης εστιάζουν περισσότερο στις εσωκομματικές μας διαφορές παρά στο πρόγραμμα που προτείνουμε. Δεν τα κάναμε όλα σωστά, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες που έγιναν από όλους όσους μείναμε στο πλάι μας στα δύσκολα», πρόσθεσε.

«Τα δύσκολα, πιστεύω, είναι πίσω μας καθώς απομακρυνόμαστε από τις μυλόπετρες του δικομματισμού», τόνισε ο Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο MEGA. «Την Κυριακή δεν κρίνεται μόνο ποιος θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πότε θα κλείσει η πόρτα του Μαξίμου για τον κ. Μητσοτάκη». Υποστήριξε ότι η ενότητα της παράταξης είναι πάνω από προσωπικές θέσεις και ότι οι προοπτικές του ΠΑΣΟΚ εξαρτώνται από τη δυνατότητα να αποτελέσει καλή αντιπολίτευση για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σχετικά με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που περιλαμβάνουν την προστασία της πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για οφειλές και τη λύση για χιλιάδες οικογένειες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Η πρόταση που καταθέσαμε μπορεί να προσφέρει πραγματική βοήθεια στους πολίτες, και αυτό το διακυβεύμα είναι κρίσιμο για όλους μας».

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Επιστροφή Ενισχύσεων Αγροτών Λόγω Λανθασμένων Καταβολών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Επιστροφή Ενισχύσεων Αγροτών Λόγω Λανθασμένων Καταβολών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Καταδίκη της Ρατσιστικής Ρητορικής κατά των Ρομά από τον Σταύρο Μπαλάσκα

Καταδίκη της Ρατσιστικής Ρητορικής κατά των Ρομά από τον Σταύρο Μπαλάσκα