Γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας και μηνύματα ενότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας και μηνύματα ενότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η εκδήλωση για τα “γενέθλια” της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε χθες στην οδό Ρηγίλλης, όπου βρίσκονταν τα ιστορικά γραφεία του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την επιθυμία του να συνεχίσει να ανοίγει δρόμους για το κόμμα, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν επιστροφή στις ρίζες. «Όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαδιά της Νέας Δημοκρατίας, τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, επισημαίνοντας ότι ήταν από τους πολιτικούς που συνεργάστηκαν με τους ικανότερους, ανεξαρτήτως κομματικών ταμπελών και πως διεκδικούσε τον διαρκή εκσυγχρονισμό της χώρας. Τόνισε πως η παρακαταθήκη του Καραμανλή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιθυμούν μία περιορισμένη και κλειστή παράταξη.

Το γεγονός ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, απουσίαζαν από την εκδήλωση δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι έκανε το καθήκον του καλώντας τους προσωπικά, αλλά η ημέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στους απλούς Νεοδημοκράτες. Αν και η απουσία τους προκάλεσε συζητήσεις, οι δύο πολιτικοί είχαν παραβρεθεί σε εκδήλωση πριν δέκα ημέρες, αν και δεν έκαναν δηλώσεις.

Αναφορικά με το κοινοβουλευτικό έργο, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους σχετικά με τις ερωτήσεις προς υπουργούς, ενώ ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι εξετάζουν τις προτάσεις που φέρνουν στο προσκήνιο οι βουλευτές γύρω από τη φαρμακευτική δαπάνη για τους πιο ευάλωτους συνταξιούχους.

Τέλος, η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας, με τον Μητσοτάκη να αναφέρει ότι η επιλογή θα γίνει το 2025 και ότι είναι σημαντικό ο ή η Πρόεδρος να διαθέτει υπερκομματικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Αμερικανική Πολιτική στην Μέση Ανατολή Αποδυναμωμένη Εν Όψει Εκλογών

Αμερικανική Πολιτική στην Μέση Ανατολή Αποδυναμωμένη Εν Όψει Εκλογών

Η πρόταση Τραμπ για στρατιωτική δράση του Ισραήλ κατά του Ιράν προκαλεί αντιδράσεις

Η πρόταση Τραμπ για στρατιωτική δράση του Ισραήλ κατά του Ιράν προκαλεί αντιδράσεις