Ενίσχυση των Δεσμών Ελλάδας και Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στην Αστόρια

Ενίσχυση των Δεσμών Ελλάδας και Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στην Αστόρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ομογενείς στην Αστόρια

Αναφερόμενος στη συγκέντρωση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην Αστόρια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ. Καμία επίσκεψη στη Νέα Υόρκη δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς εσάς, που λειτουργείτε ως μια ισχυρή γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών μας». Στόχος του, όπως τόνισε, είναι η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών και η υποστήριξη της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός εστίασε στο στρατηγικό βάθος της σχέσης που έχει η Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επισημαίνοντας τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Προσπαθούμε να εξομαλύνουμε τη σχέση μας με την Τουρκία και να διασφαλίσουμε την ειρήνη στην περιοχή», είπε αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Δεδομένου ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την επιστροφή Ελληνοαμερικανών στην πατρίδα, συμπλήρωσε ότι επιθυμεί «να ενθαρρύνουμε περισσότερους Ελληνοαμερικανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα και να χτίσουν διαπροσωπικούς δεσμούς». Υπογράμμισε την σημασία εξατομικευμένης που εναρμονίζει τη ζωή των ομογενών με τις λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ψηφιακή τεχνολογία και στη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, σημειώνοντας την καινοτομία που αυτό συνιστά για την ελληνική διασπορά. «Για πρώτη φορά δώσαμε τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε και στις εθνικές εκλογές», ανέφερε, προσθέτοντας πως η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού είναι ζωτικής σημασίας.

Κλείνοντας, επεσήμανε τη δέσμευσή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα γίνουν ολοένα και πιο ισχυρές, ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θέλουμε να γίνετε μέρος της επιτυχίας της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνετε», είπε, ευχαριστώντας και πάλι τους συμμετέχοντες.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Νομικές ενέργειες της Αθηνάς Λινού κατά του Παύλου Πολάκη για συκοφαντικές επιθέσεις

Νομικές ενέργειες της Αθηνάς Λινού κατά του Παύλου Πολάκη για συκοφαντικές επιθέσεις

Άρση Ασυλίας Βουλευτών για Επίθεση και Ψευδείς Καταθέσεις στην Ολομέλεια της Βουλής

Άρση Ασυλίας Βουλευτών για Επίθεση και Ψευδείς Καταθέσεις στην Ολομέλεια της Βουλής