Εκσυγχρονισμός του Κτηματολογίου για την Προστασία Δημόσιας και Ιδιωτικής Περιουσίας

Εκσυγχρονισμός του Κτηματολογίου για την Προστασία Δημόσιας και Ιδιωτικής Περιουσίας

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο νομοσχεδίου για το νέο Κτηματολόγιο, επισημαίνοντας την ιστορική σημασία της παρέμβασης αυτής. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιλυθεί η εκκρεμότητα του κτηματολογίου, κάνοντας λόγο για την απαραίτητη μεταρρύθμιση που θα φέρει ασφάλεια και σαφήνεια στη διαχείριση δημόσιας και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας. «Η πατρίδα μας θα διαθέτει επιτέλους κτηματολόγιο, έναν ακριβή χάρτη της δημόσιας και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτές οι αλλαγές θα συμβάλλουν στην τόνωση των επενδύσεων και θα απελευθερώσουν την αγορά ακινήτων, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τις ατομικές συναλλαγές. Η ρύθμιση αυτή, όπως επεσήμανε, θα βοηθήσει επίσης στην οριοθέτηση δασών και αιγιαλού, διευκρινίζοντας ποια περιουσία ανήκει στο κράτος και ποια στον πολίτη.

Όσον αφορά την εφαρμογή του κτηματολογίου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μέσα από ψηφιακούς χάρτες ακριβείας θα αποτυπώνονται οι αρχαιολογικοί χώροι και άλλες σημαντικές πληροφορίες, επιτρέποντας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν πού και τι μπορούν να χτίσουν. Αυτές οι πληροφορίες θα ενοποιηθούν με τα δεδομένα του Ε9, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα της πραγματικότητας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την τραγική απώλεια δύο συμπολιτών μας στην Κορινθία, αναφερόμενος στην ανάγκη για αναθεώρηση των γνώσεών μας σχετικά με την αντιπυρική περίοδο, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της εθνικής προετοιμασίας και ασφάλειας.

«Όσα συζητούμε σήμερα, δεν λύνουν μόνο προβλήματα του χθες, αλλά οικοδομούν το αύριο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας τη στήριξη της κοινωνικής ευαισθησίας και της εμπιστοσύνης στους πολίτες, που συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του κτηματολογίου.

Αυτή η πρωτοβουλία θα διευκολύνει τη διαδικασία των νέων επενδύσεων και επιχειρηματικών σχεδίων, σε μια εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει στεγαστική κρίση, ενώ ταυτόχρονα θα αναιρέσει αχρείαστα νομικά εμπόδια. Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Εμβολιασμός κατά της γρίπης Η σπουδαιότητα της έγκαιρης προφύλαξης

Εμβολιασμός κατά της γρίπης Η σπουδαιότητα της έγκαιρης προφύλαξης

Απαγχονισμένος 29χρονος κρατούμενος εντοπίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας

Απαγχονισμένος 29χρονος κρατούμενος εντοπίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας