Διχασμός και Κρίση Δεοντολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη

Διχασμός και Κρίση Δεοντολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος μέσω επιστολής του. Στην επιστολή του αναφέρει ότι ο κ. Κασσελάκης, με εμπρηστικό λόγο, επιτέθηκε στην ιστορική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτίστηκε με την εικόνα που αποτυπώνουν τα συστημικά ΜΜΕ. Προβαίνει σε κατηγορίες προς τον Αλέξη Τσίπρα και αμφισβητεί την ηθική του διαδρομή, προκαλώντας δημόσια και γκρεμίζοντας την εικόνα του κόμματος.

Οι σύντροφοί του οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει μεγάλη κρίση. Ο ιστορικός ρόλος της Αριστεράς στην Ελλάδα βαρύνει τους ηγέτες του κόμματος ώστε να προστατεύουν τις δημοκρατικές αρχές και τη συλλογικότητα. Καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε για να ενώσει, ύστερα από δέκα μήνες δεν έχει καταφέρει να συμβάλλει στη συνοχή της παράταξης, αλλά αντίθετα έχει πυροδοτήσει διχασμούς και αποχωρήσεις.

Στην επιστολή του, ο Μαμουλάκης χαρακτήρισε τη δράση του Κασσελάκη ως επικίνδυνη, καθώς παραβίασε τις καταστατικές λειτουργίες και επιτρέπει τη λειτουργία ενός “περίγυρου” που διενεργεί δολοφονίες χαρακτήρων. Χαρακτηρίζει μάλιστα το δημόσιο λόγο του τοξικό και ανιστόρητο, επειδή επικεντρώνεται σε προσωπικές επιλογές και επικοινωνιακή πολιτική, απομακρύνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερή του κατεύθυνση.

Τα αποτελέσματα αυτής της στάσης αναδεικνύονται και μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη θητεία του, όπως οι αντιφατικές δηλώσεις και η προσβλητική του συμπεριφορά απέναντι σε μέλη του κόμματος κατά την πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε. Έτσι, οι ηγέτες, αντί να ενώνουν, ενδυναμώνουν τη διάσπαση και την απαξία του κόμματος.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Μειωμένα Διόδια στην Αττική Οδό από 6 Οκτωβρίου

Μειωμένα Διόδια στην Αττική Οδό από 6 Οκτωβρίου

Εκρηκτική Κλιμάκωση Συγκρούσεων Ισραήλ και Ιράν με Σοβαρές Επιπτώσεις

Εκρηκτική Κλιμάκωση Συγκρούσεων Ισραήλ και Ιράν με Σοβαρές Επιπτώσεις