Απώλεια της Βάσως Παπανδρέου Μια Σημαντική Πολιτική Προσωπικότητα

Απώλεια της Βάσως Παπανδρέου Μια Σημαντική Πολιτική Προσωπικότητα

Η Βάσω Παπανδρέου, ένα εμβληματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έφυγε από τη ζωή στις 17/10, αφήνοντας πίσω της μια σημαντική κληρονομιά στην ελληνική πολιτική. Η αναγνώριση από τον πολιτικό κόσμο είναι έντονη, καθώς οι συνάδελφοί της τη θυμούνται ως μια ισχυρή προσωπικότητα, εξαιρετικά καταρτισμένη και αφοσιωμένη στο έργο της.

Στη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να επισημαίνει τη σφραγίδα που άφησε σε όλες τις θέσεις που κατείχε. “Ήταν αυστηρή, λιγομίλητη, πρακτική και αποτελεσματική”, δήλωσε. Η Βάσω Παπανδρέου υπηρετούσε επί σειρά ετών κυβερνητικές θέσεις και συνέβαλε καθοριστικά στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, αναλαμβάνοντας το ρόλο της πρώτης Ελληνίδας Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Παπανδρέου υπήρξε μια δυνατή προσωπικότητα, παρά την αντίθεση που μπορεί να υπήρχε μεταξύ τους, ενώ πρόσθεσε ότι οι ιδέες και η αφοσίωσή της θα τη συνοδεύουν πάντα. Κώστας Σημίτης και Νίκος Ανδρουλάκης επίσης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους, αναγνωρίζοντας τη συμβολή και τους αγώνες της για την πρόοδο της χώρας. Ο Σημίτης την αποκάλεσε άξια γυναίκα που τίμησε τις θέσεις που ανέλαβε, ενώ ο Ανδρουλάκης την χαρακτήρισε ως μαχήτρια υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ισότητας.

Σημαντικές αναφορές έκανε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε τον σεβασμό και τη συνεργασία που είχαν, καθώς και η Άννα Διαμαντοπούλου, που τη χαρακτήρισε σπουδαία μαχητική σοσιαλδημοκράτισσα. Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι η Παπανδρέου άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου με την προσφορά της, τόσο στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθήνας όσο και στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στην ξεχωριστή της παρακαταθήκη, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της στον πολιτικό βίο της χώρας ως μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα. Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Φόρος Τιμής στον Λίαμ Πέιν από τη Μουσική Βιομηχανία Παγκοσμίως

Φόρος Τιμής στον Λίαμ Πέιν από τη Μουσική Βιομηχανία Παγκοσμίως

Πιθανή εξουδετέρωση του ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Πιθανή εξουδετέρωση του ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας