Έμπρακτη Στήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου με 1000 Νέους Διορισμούς

Έμπρακτη Στήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου με 1000 Νέους Διορισμούς

Αμφιθέατρο πανεπιστημίου/Eurokinissi

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυρ. Πιερρακάκης, ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.000 μόνιμων υπαλλήλων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων. «Η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου αποτελεί σταθερή δέσμευσή μας από την πρώτη μέρα. Μια δέσμευση που τηρείται έμπρακτα με στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι προσλήψεις θα αφορούν 950 μέλη ΔΕΠ, εκ των οποίων 200 θα προέρχονται από πιστώσεις του υπουργείου Υγείας για τις Σχολές Υγείας. Επιπλέον, θα υπάρχει προσφορά 22 θέσεων Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), 8 θέσεων Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και 20 διοικητικών υπαλλήλων.

Η κατανομή των θέσεων ανά πανεπιστημιακό ίδρυμα θα γίνει σύμφωνα με την αξιολόγηση των αιτημάτων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Σημαντικό είναι ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από κοινού με τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, Θοδωρή Λιβάνιο και Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο πλαίσιο της σημερινής Συνόδου, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και των πρυτανικών αρχών των ιδρυμάτων. Επίσης, ζητήθηκε από τους πρυτάνεις να αποστείλουν επικαιροποιημένες προτάσεις για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και την απογραφειοκρατικοποίηση των Α.Ε.Ι. μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύνοδος συγκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη δέσμευση της κυβέρνησης για τη στήριξη και ανάπτυξη των δημόσιων πανεπιστημίων.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Απαγχονισμένος 29χρονος κρατούμενος εντοπίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας

Απαγχονισμένος 29χρονος κρατούμενος εντοπίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για 3.347 Θέσεις στο Δημόσιο

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για 3.347 Θέσεις στο Δημόσιο