Στρατηγικές Αυξήσεις στον Κατώτατο Μισθό και Βελτίωση Συντάξεων από την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Στρατηγικές Αυξήσεις στον Κατώτατο Μισθό και Βελτίωση Συντάξεων από την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Χρήματα (Pexels)

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο MEGA, επικεντρώθηκε σε αρκετά σημαντικά θέματα, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις και η Εισφορά Αλληλεγγύης των συνταξιούχων. Όσον αφορά τις επικείμενες αυξήσεις, ανέφερε ότι θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2025 με μια συνολική αύξηση που θα υπερβαίνει το 13% την τελευταία τριετία. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση 2,2% έως 2,5%, ανάλογα με τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο.

Η υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι ετοιμάζεται νομοθετική παρέμβαση για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που αφορά αυτούς που λαμβάνουν πάνω από 1.400 ευρώ μηνιαίως. Η παρέμβαση έχει στόχο να διορθώσει τις στρεβλώσεις που προκύπτουν από την οριζόντια αύξηση των συντάξεων, οι οποίες προκαλούν μείωση σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτή η ρύθμιση αναμένεται να εφαρμοστεί πριν από τα Χριστούγεννα, κατά την προκαταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, η κυρία Κεραμέως ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει διάλογος με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους. Το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού είναι στο επίκεντρο αυτών των συζητήσεων, με στόχο να φτάσει τα 950 ευρώ έως το 2027, αυξάνοντάς τον κατά 46% από τα 650 ευρώ που ήταν όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την κυβέρνηση. Η υπουργός τόνισε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνδέεται με την πορεία των τιμών και την οικονομία της χώρας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η οποία έχει επιτευχθεί μέσω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5,5 μονάδες, διευκολύνοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες, έχουν δημιουργηθεί 500.000 νέες θέσεις εργασίας την τελευταία πενταετία.

Αναφορικά με την ανεργία, η κυρία Κεραμέως είπε ότι έχει υποχωρήσει κάτω από το 10% για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, φτάνοντας στο 9%. Επίσης, ανακοίνωσε στοχευμένες δράσεις για την απασχόληση νέων, γυναικών, ατόμων με αναπηρία και συνταξιούχων, με προγράμματα όπως οι «Ημέρες Καριέρας».

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, χιλιάδες πολίτες που αναζητούν εργασία έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες επιχειρήσεις. Η υπουργός επισήμανε ότι περισσότεροι από 7.500 ενδιαφερόμενοι έχουν βρει εργασία από αυτές τις δράσεις, οι οποίες θα επεκταθούν και στο εξωτερικό, όπως στο Άμστερνταμ.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Η Παναγιώτα Βλαντή Αναβιώνει Συναισθήματα σε Νέες Ταινίες και Σειρές

Η Παναγιώτα Βλαντή Αναβιώνει Συναισθήματα σε Νέες Ταινίες και Σειρές

«Προγραμματισμένη Διακοπή Υδροδότησης στον Δήμο Κηφισιάς»

«Προγραμματισμένη Διακοπή Υδροδότησης στον Δήμο Κηφισιάς»