Μειωμένα Διόδια στην Αττική Οδό από 6 Οκτωβρίου

Μειωμένα Διόδια στην Αττική Οδό από 6 Οκτωβρίου

Διόδια/Eurokinissi

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (5/10) προς Κυριακή (6/10), θα αρχίσουν να ισχύουν τα νέα μειωμένα διόδια για την Αττική Οδό, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας και τις κυβερνητικές αποφάσεις. Οι νέες τιμές των διοδίων είναι οι εξής: 1,25 ευρώ για τα μοτοποδήλατα, 2,50 ευρώ για τα ΙΧ (κατηγορίες 2, 3 και 4), 6,25 ευρώ για τα μικρά και μεσαία φορτηγά (κατηγορία 5) και 10,00 ευρώ για τα μεγάλα φορτηγά (κατηγορία 6).

Από τις 6 Οκτωβρίου, η νέα παραχωρησιούχος εταιρεία «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.» θα αναλάβει αυτόματα όλες τις συμβάσεις με τους συνδρομητές, αντικαθιστώντας τις εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.». Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές e-PASS (πομποδέκτες) και οι κάρτες διελεύσεων θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται κανονικά, με μεταφορά των υπολοίπων χρηματικών ποσών από τους συνδρομητικούς λογαριασμούς.

Ο Οκτώβριος 2024 διατηρεί τα εξής προγράμματα: το Πρόγραμμα Bonus με 15 δωρεάν διελεύσεις και τα προγράμματα Friendly και Business, όπου οι τιμές των 30 πρώτων διελεύσεων μειώνονται στα επίπεδα του Βασικού Διοδίου, ενώ οι υπάρχουσες τιμές για τις 31-50 διελεύσεις και περισσότερες παραμένουν αμετάβλητες.

Οι συσκευές e-PASS θα παραμένουν σε λειτουργία και σε άλλους αυτοκινητοδρόμους, και οι πομποδέκτες άλλων οδών θα χρησιμοποιούνται κανονικά στην Αττική Οδό. Για τεχνικούς λόγους, οι χρήστες της e-PASS καλούνται να ανανεώσουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους μέχρι την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024, προκειμένου να αποφευχθεί επιβάρυνση στο σύστημα την επόμενη ημέρα.

Τέλος, σε ετοιμότητα παραμένει και ο εποπτεύων αριθμός έκτακτης ανάγκης 1024, για την άμεση βοήθεια των οδηγών, καθώς και οι δωρεάν υπηρεσίες οδικής βοήθειας για τη μεταφορά ακινητοποιημένων οχημάτων εκτός της οδού. Για την εξυπηρέτηση πελατών, οι χρήστες μπορούν να καλέσουν το τηλέφωνο 210 6682222.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Η Χεζμπολάχ θρηνεί την πιθανή απώλεια του ηγέτη Χασέμ Σιαφεντίν μετά από ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό

Η Χεζμπολάχ θρηνεί την πιθανή απώλεια του ηγέτη Χασέμ Σιαφεντίν μετά από ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό

Διχασμός και Κρίση Δεοντολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη

Διχασμός και Κρίση Δεοντολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη