Ο Κρις Μάρτιν αποκαλύπτει την ημερομηνία αποχώρησης των Coldplay από τη μουσική σκηνή

Ο Κρις Μάρτιν αποκαλύπτει την ημερομηνία αποχώρησης των Coldplay από τη μουσική σκηνή

Coldplay (AP)

Ο frontman των Coldplay, Κρις Μάρτιν, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Apple Music 1 ότι το συγκρότημα σκοπεύει να αποσυρθεί από την παραγωγή μουσικής μετά την κυκλοφορία του 12ου στούντιο άλμπουμ του. «Θα κάνουμε μόνο 12 κανονικά άλμπουμ και αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε ο Μάρτιν. Η απόφαση αυτή σχετίζεται με τα υψηλά standards ποιότητας που έχει θέσει η μπάντα. Ο Μάρτιν επεσήμανε ότι «για ένα τραγούδι είναι σχεδόν αδύνατο να τα φτάσει», προσθέτοντας ότι, αν και θα μπορούσαν να χαμηλώσουν την ποιότητα, προτιμούν να βελτιωθούν.

Ο αριθμός 12 δεν είναι τυχαίος, καθώς εμπνέεται από τις μεγαλύτερες επιρροές της μπάντας. «Υπάρχουν μόνο επτά βιβλία Χάρι Πότερ. Υπάρχουν μόνο 12 ½ άλμπουμ των Beatles, υπάρχουν περίπου τα ίδια για τον Μπομπ Μάρλεϊ, αυτοί είναι οι ήρωές μας», εξήγησε ο Μάρτιν. Ένα ακόμα κίνητρο γι’ αυτήν την απόφαση είναι να δώσει στους υπόλοιπους μουσικούς του συγκροτήματος την ευκαιρία να απολαύσουν τη ζωή τους, χωρίς το βάρος της συνεχούς δημιουργίας.

Αναφερόμενος στην προσωπική του δημιουργικότητα, ο Μάρτιν επεσήμανε ότι, αν και το συγκρότημα θα αποσυρθεί, πιθανότατα θα συνεχίσει να γράφει μουσική και μετά από αυτό. Το νέο άλμπουμ των Coldplay, με τίτλο «Moon Music», αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι μετά από αυτό, θα απομένουν μόνο δύο κυκλοφορίες άλμπουμ.

Το συγκρότημα ολοκλήρωσε πρόσφατα το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας του «Music of the Spheres», η οποία έχει αποφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την έναρξή της τον Μάρτιο του 2022. Σε αυτό το σημείο, είναι η πρώτη ροκ περιοδεία που το καταφέρνει, καθώς και η δεύτερη γενικά. Στη συνέχεια, οι Coldplay θα συνεχίσουν την περιοδεία τους με συναυλίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στα τέλη του επόμενου μήνα, ενώ αρχές του 2025 θα εμφανιστούν στην Ασία.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Ανακάλυψτε την Παράδοση της Ελληνικής Κουζίνας στο PALEOS στο Θησείο

Ανακάλυψτε την Παράδοση της Ελληνικής Κουζίνας στο PALEOS στο Θησείο

Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στο Αγρίνιο

Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στο Αγρίνιο