Ο Μπάτμαν Κερδίζει το Πρώτο Αστέρι Υπερήρωα στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ

Ο Μπάτμαν Κερδίζει το Πρώτο Αστέρι Υπερήρωα στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ

Ο Μπάτμαν απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας (AP)

Ο Μπάτμαν αναγνωρίζεται ως ο πρώτος υπερήρωας που αποκτά αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα την Πέμπτη και ο Στιβ Νίσεν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Χόλιγουντ, δήλωσε: «Ο Μπάτμαν είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του κόσμου, που υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, τη δύναμη και τη γενναιότητα». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «για περισσότερα από 85 χρόνια, ο Μπάτμαν έχει παρουσιαστεί σε πολλά μέσα, όπως κόμικ, κινούμενα σχέδια, τηλεόραση, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια».

Ο Μπάτμαν είναι ο 20ός φανταστικός χαρακτήρας που αποκτά αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας. Σύμφωνα με το EW, μόνο 20 από τα συνολικά 2.780 αστέρια εκπροσωπούν φανταστικούς χαρακτήρες, καταδεικνύοντας τη σπανιότητα αυτού του γεγονότος. Χρειάστηκαν 18 έτη για να απονεμηθεί το πρώτο αστέρι σε έναν φανταστικό χαρακτήρα, ο οποίος ήταν ο Μίκυ Μάους. Τα υπόλοιπα 18 αστέρια έχουν απονεμηθεί σε εμβληματικές τηλεοπτικές οικογένειες και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Ο χαρακτήρας του Μπάτμαν δημιουργήθηκε για την DC Comics από τον Μπομπ Κέιν και τον Μπιλ Φίνγκερ, εμφανιζόμενος για πρώτη φορά στο «Detective Comics #27» το 1939. Από τότε, ο “Σκοτεινός Ιππότης” τελεί υπό τη σημασία της αποφασιστικότητας, του θάρρους και της δικαιοσύνης. Το αστέρι του Μπάτμαν είναι το 2.790ό, τοποθετημένο δίπλα σε αυτό του Άνταμ Γουέστ, ο οποίος υπηρέτησε τον ρόλο του σε τηλεοπτική σειρά, καθώς και του Μπομπ Κέιν.

Στην τελετή της απονομής, πλήθος θαυμαστών του υπερήρωα συγκεντρώθηκε, μερικοί από αυτούς ντυμένοι ως Μπάτμαν και άλλοι κρατώντας κόμικς και αναμνηστικά. Πολλοί είχαν την ελπίδα να αποκτήσουν υπογραφές από τον Μπερτ Γουόρντ, που υποδύθηκε τον Ρόμπιν στην αρχική τηλεοπτική σειρά.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Σύλληψη Διακινητών Μεταναστών στην Καλαμάτα μετά από Διάσωση στο Πέλαγος

Σύλληψη Διακινητών Μεταναστών στην Καλαμάτα μετά από Διάσωση στο Πέλαγος

Σύλληψη δύο ληστών στον Πειραιά που απείλησαν με μαχαίρι καταστήματα

Σύλληψη δύο ληστών στον Πειραιά που απείλησαν με μαχαίρι καταστήματα