Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Τζόνι Κας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Τζόνι Κας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Τζόνι Κας (AP)

Χθες, στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Τζόνι Κας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή νομοθετών και μελών της οικογένειας του εμβληματικού τραγουδιστή. Ο Τζόνι Κας είναι ο πρώτος μουσικός που τιμήθηκε με ένα άγαλμα στην αίθουσα γλυπτών που περιλαμβάνει επιφανείς προσωπικότητες της Αμερικανικής ιστορίας.

Η Ροζάν Κας, κόρη του Τζόνι Κας, μίλησε για τον πατέρα της, αναφέροντας ότι γεννημένος στο Άρκανσο, πέτυχε το «απόλυτο αμερικανικό όνειρο», καθώς το άγαλμά του τοποθετήθηκε δίπλα σε άλλους ιστορικούς ανθρώπους, όπως η ακτιβίστρια Ντέιζι Μπέιτς. Στην ομιλία της, η Ροζάν είπε: «Τι αξιοσημείωτη μέρα. Στα πιο τρελά μου όνειρα, δεν μπορούσα να φανταστώ».

Ο δημιουργός του αγάλματος, Κέβιν Κρέσε, απεικόνισε τον Τζόνι Κας να κρατά μια Βίβλο και μια κιθάρα περασμένη στον ώμο του. Η επιγραφή του αγάλματος τον χαρακτηρίζει ως «τραγουδιστή, τραγουδοποιό, καλλιτέχνη και ανθρωπιστή».

Η τελετή περιλάμβανε τη μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που έπαιξε το διάσημο κομμάτι «I Walk the Line». «Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν την περηφάνια μας που βλέπουμε τον πατέρα μου να έχει ένα τέτοιο μοναδικό προνόμιο: τον πρώτο μουσικό στην ιστορία που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή της αίθουσας γλυπτών» επισήμανε η Ροζάν Κας.

Συνολικά, ο Τζόνι Κας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2003, άφησε πίσω του μια πλούσια καριέρα με περισσότερα από 600 τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων επιτυχιών όπως τα Folsom Prison Blues και Don’t Take Your Guns to Town, κερδίζοντας 11 βραβεία Grammy.

Η Ροζάν Κας ανέφερε επίσης την θεία της, η οποία ήταν η τελευταία επιζήσασα της αρχικής οικογένειας Κας και που, παρά την απώλεια της όρασής της, ανέβηκε κοντά στο άγαλμα για να το αγγίξει και να νιώσει την παρουσία του μεγάλου καλλιτέχνη. «Αυτός ο άνθρωπος ήταν μια ζωντανή ιστορία λύτρωσης, παθιασμένος για τα δικαιώματα των κρατουμένων και των φτωχών παιδιών», τόνισε η Ροζάν Κας.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Η Εξαφάνιση Ένας Οικονομολόγου στην Κίνα Ανάμεσα σε Πολιτικές Επικρίσεις

Η Εξαφάνιση Ένας Οικονομολόγου στην Κίνα Ανάμεσα σε Πολιτικές Επικρίσεις

Προοπτικές και Μεταρρυθμίσεις της Ελληνικής Οικονομίας στην Υποστήριξη της Ανάπτυξης

Προοπτικές και Μεταρρυθμίσεις της Ελληνικής Οικονομίας στην Υποστήριξη της Ανάπτυξης