Βίαιη πραγματικότητα στη Βηρυτό μέσω των μαρτυριών ενός Έλληνα ιερέα

Βίαιη πραγματικότητα στη Βηρυτό μέσω των μαρτυριών ενός Έλληνα ιερέα

Βομβαρδισμοί στη Βηρυτό (AP Photo/Hassan Ammar)

Στην τοπική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ο πάτερ Ιουστίνος περιγράφει με σοκ την κατάσταση που επικρατεί στη Βηρυτό, η οποία δέχεται επιθέσεις από το Ισραήλ. «Είμαστε πολύ μακριά από τις μάχες που συμβαίνουν στα νότια, αλλά τα αεροσκάφη έρχονται και μας χτυπάνε. Πολύ δυνατά και πολύ άδικα», υπογραμμίζει στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι οι άμαχοι δεν έχουν καταφύγιο για να προστατευτούν από τους βομβαρδισμούς.

Ο ιερέας αναφέρει: «Κάθε βράδυ κάνουμε αγρυπνία και έτσι περνάει όλος ο κόσμος. Οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς και άδικοι. Μπορεί να χτυπήσουν πολλά σπίτια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί θύματα και άτομα που έχουν χάσει τις ψυχές και τις περιουσίες τους εντός Βηρυτού. Δεν μας αξίζει αυτή η κατάσταση. Τα καταφύγια δεν υπάρχουν τώρα που οι βόμβες πέφτουν στα κεφάλια των ανθρώπων».

Ο πάτερ Ιουστίνος σχολιάζει την ανησυχία που επικρατεί: «Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος. Όπου και να πας, μπορεί το αεροσκάφος να έρθει και να σε χτυπήσει». Υπογραμμίζει επίσης την έλλειψη πτήσεων για τον κόσμο που θέλει να φύγει στο εξωτερικό, καθώς μόνο η λιβανέζικη εταιρεία εκτελεί πτήσεις και δεν επαρκεί για τις ανάγκες.

«Ήμουν στην Ελλάδα προχθές αλλά γύρισα γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή να είμαστε κοντά στο ποίμνιό μας. Δεν κάνω τον ήρωα, αλλά ο κόσμος φοβάται», προσθέτει. Υπογραμμίζει ότι υπάρχουν περίπου 50.000 – 70.000 γραμμένοι Ορθόδοξοι στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Βηρυτού και αναφέρει ότι η Εκκλησία είναι πάντα ανοιχτή, αν και δεν παρέχει καταφύγιο. Ο Λίβανος είναι παραδοσιακά γνωστός ως τόπος των χριστιανών, κάτι που προσθέτει στην ανησυχία για την κατάσταση που βιώνουν.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Συναγερμός για φωτιά στην περιοχή Γεράκι της Ηλείας

Συναγερμός για φωτιά στην περιοχή Γεράκι της Ηλείας

Αυτοψία Στέφανου Κασσελάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Κορινθίας

Αυτοψία Στέφανου Κασσελάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Κορινθίας