Θάνατος του Χασάν Νασράλα προκαλεί ταραχές και θλίψη στη Βηρυτό

Θάνατος του Χασάν Νασράλα προκαλεί ταραχές και θλίψη στη Βηρυτό

Νασράλα (AP)

Ένοπλοι άνδρες προκάλεσαν αναστάτωση στη Βηρυτό, πυροβολώντας στον αέρα και κλείνοντας καταστήματα σε πολλές περιοχές, την ώρα που οι υποστηρικτές της Χεζμπολάχ εκδήλωναν τη θλίψη τους και αμφισβητούσαν την είδηση του θανάτου του ηγέτη τους, Χασάν Νασράλα. Ο Νασράλα, ο οποίος είχε αναλάβει τη ηγεσία της οργάνωσης μετά τον θάνατο του προηγούμενου ηγέτη της το 1992, επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού την Παρασκευή (27/9).

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατό του λίγες ώρες μετά την επίθεση, ισχυρίζεται πως η απώλειά του είναι καταστροφική για την οργάνωση σε μια περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζει συνεχείς ισραηλινές επιθέσεις. Ακόμα και μετά την ανακοίνωση, αρκετοί υποστηρικτές του διατηρούσαν την ελπίδα ότι μπορεί να είναι ζωντανός. “Θεέ μου, ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Είναι καταστροφή αν είναι αλήθεια”, δήλωσε η Ζαχράα, μια νεαρή γυναίκα που έχει εκτοπιστεί και πρόσθεσε ότι η απώλεια του Νασράλα τους αφήνει χωρίς καθοδήγηση.

Στη Βηρυτό, οι αναταραχές συνεχίστηκαν καθώς ένοπλοι άνδρες μπήκαν σε καταστήματα και διέταξαν τους ιδιοκτήτες να τα κλείσουν. Στιγμές πένθους και θρηνωδίες εκφράστηκαν από τον κόσμο, με συγκεντρωμένους να φωνάζουν “Για σένα, Νασράλα”, καθώς οι πυροβολισμοί στον αέρα ήταν εκδήλωση των συναισθημάτων τους. Παρόμοιες εκδηλώσεις πένθους παρατηρήθηκαν και στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ο στρατός του Λιβάνου προχώρησε σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην πόλη, προετοιμάζοντας τις αρχές για ενδεχόμενες εντάσεις μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων. Στο κανάλι Al Manar, οι στίχοι του Κορανίου παιζόταν σε ένδειξη θρήνου για το θάνατο του ηγέτη, ενώ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του Νασράλα.

Ταυτόχρονα, σε διεθνές επίπεδο, σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ λόγω της εκτόξευσης ενός πυραύλου από την Υεμένη, ο οποίος αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα, αυξάνοντας την ανησυχία για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Φωτιά σε παιδότοπο στο Περιστέρι με απεγκλωβισμούς παιδιών και γονέων

Φωτιά σε παιδότοπο στο Περιστέρι με απεγκλωβισμούς παιδιών και γονέων

Αύξηση της Σχολικής Βίας Στη Δυτική Αττική

Αύξηση της Σχολικής Βίας Στη Δυτική Αττική