Συναγερμός στη Φλόριντα λόγω καταστροφικού τυφώνα κατηγορίας πέντε

Συναγερμός στη Φλόριντα λόγω καταστροφικού τυφώνα κατηγορίας πέντε

Φλόριντα/AP

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι της δυτικής ακτής της Φλόριντας, καθώς ο τυφώνας Μίλτον, κατηγορίας 5, πλησιάζει και αναμένεται να πλήξει την περιοχή. Οι Αρχές προειδοποιούν για την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς οι ταχύτητες των ανέμων αυξάνονται διαρκώς, με ριπές να φτάνουν τα 320 χλμ./ώρα και μέγιστους επίμονους ανέμους στα 280 χλμ./ώρα. Ο τυφώνας, ο οποίος ενισχύθηκε απροσδόκητα, χαρακτηρίζεται ως ο πιο ισχυρός που θα πλήξει την περιοχή Τάμπα τα τελευταία εκατό χρόνια.

Οι εκκενώσεις έχουν ξεκινήσει, με τις Αρχές να απευθύνουν δραματικά μηνύματα στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις περιοχές που επηρεάζονται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δρόμοι γεμίζουν με αυτοκίνητα, καθώς πολλοί προσπαθούν να φύγουν από την περιοχή. Η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και προειδοποίησε: «Αν επιλέξετε να μείνετε σε μία από αυτές τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε».

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τάμπα έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις, ενώ σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει εγκρίνει την κήρυξη έκτακτης ανάγκης, επιτρέποντας στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) να συντονίσει τις προσπάθειες ανακούφισης.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και ότι οι κίνδυνοι για πλημμύρες και σοβαρές καταστροφές είναι υψηλοί. Η δήλωση του μετεωρολόγου Νόα Μπέργκεν από το Ορλάντο αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, με την παρατήρηση ότι η ένταση του κυκλώνα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

«Η Επιστροφή της Μάγισσας και οι Θερμές Αντιδράσεις του Κοινού»

«Η Επιστροφή της Μάγισσας και οι Θερμές Αντιδράσεις του Κοινού»

Φωτιά σε πεδίο βολής στη Ρόδο κατά τη διάρκεια άσκησης

Φωτιά σε πεδίο βολής στη Ρόδο κατά τη διάρκεια άσκησης