Σκάνδαλο με θανάτους bρεφών στην Τουρκία: Κύκλωμα εκμεταλλευτών υγειονομικών υπηρεσιών αποκαλύπτεται

Σκάνδαλο με θανάτους bρεφών στην Τουρκία: Κύκλωμα εκμεταλλευτών υγειονομικών υπηρεσιών αποκαλύπτεται

Unsplash

Ένα σοβαρό σκάνδαλο γύρω από θανάτους βρεφών έχει αποκαλυφθεί στην Τουρκία, καθώς μια εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ότι μετέφερε άσκοπα νεογέννητα σε μονάδες εντατικής θεραπείας για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη, με αποτέλεσμα πολλοί θάνατοι μωρών. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει συνολικά πάνω από 500 χρόνια φυλάκισης για τους επικεφαλής του κυκλώματος.

Η έρευνα για τη συμμορία, που έγινε γνωστή τον Μάιο, έχει ολοκληρωθεί και το κατηγορητήριο έχει υποβληθεί από τη Γενική Εισαγγελία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ύποπτοι συνεργάζονταν με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης επιλέγοντας νοσοκομεία που θεωρούνταν «κερδοφόρα» για την οργάνωση αντί να μεταφέρονται τα βρέφη σε κατάλληλες ιατρικές μονάδες για τη φροντίδα τους.

Ο απώτερος στόχος αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας δεν ήταν η θεραπεία των βρεφών, αλλά η μεγιστοποίηση των εσόδων από τα kρεβάτια των μονάδων εντατικής θεραπείας. Μέσω αυτών των ενεργειών, οι ύποπτοι αύξησαν τα έσοδά τους από τις μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών μέχρι και τρεις ή τέσσερις φορές. Το κατηγορητήριο σημειώνει ότι τα κέρδη μοιράζονταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους εργάζονταν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Δυστυχώς, τουλάχιστον 12 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας αυτής της πρακτικής, με πολλά από τα επιζώντα μωρά να αντιμετωπίζουν σοβαρές, μόνιμες ασθένειες. Μητέρες, όπως μια γυναίκα που έχασε την κόρη της, περιγράφουν τις φρικτές εμπειρίες τους σε νοσοκομεία που δεν παρείχαν την απαιτούμενη φροντίδα και σύμφωνα με τις αναφορές τους, εισαγγελείς θεωρούσαν τα συμβάντα τραγικά.

Ο εισαγγελέας έχει προτείνει βαριές ποινές, με ποινές φυλάκισης για τον επικεφαλής της σπείρας, τον γιατρό Firat Sari, και δύο άλλους συνεργάτες του να φτάνουν έως και 582 χρόνια. Επίσης, δεκαοκτώ επιπλέον ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσηλευτών, αντιμετωπίζουν ποινές που κυμαίνονται από 10 έως 437 χρόνια για την εμπλοκή τους.

Ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι το κύκλωμα έχει απειλήσει με θάνατο τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση και προσπάθησε να εξασφαλίσει τη δολοφονία του προσφέροντας 100.000 δολάρια σε άτομο για την εκτέλεση του σχεδίου. Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Τίτλος: Χαμηλά Εισοδήματα Ελεύθερων Επαγγελματιών Παρά τις Τεκμαρτές Φορολογήσεις

Τίτλος: Χαμηλά Εισοδήματα Ελεύθερων Επαγγελματιών Παρά τις Τεκμαρτές Φορολογήσεις

Ο Γιώργος Μαζωνάκης Σχολιάζει τις Οικογενειακές Σχέσεις στο The Voice of Greece

Ο Γιώργος Μαζωνάκης Σχολιάζει τις Οικογενειακές Σχέσεις στο The Voice of Greece