Σφοδρές Συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας με Τουλάχιστον 40 Νέους Θανάτους Παλαιστίνιων

Σφοδρές Συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας με Τουλάχιστον 40 Νέους Θανάτους Παλαιστίνιων

ισραηλινό χτύπημα στο προαύλιο του νοσοκομείου των Μαρτύρων του Αλ Ακσά στο Ντέιρ αλ Μπαλάχ/AP

Τουλάχιστον 42.344 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 99.013 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023. Σήμερα, τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε στρατιωτικά πλήγματα στη Λωρίδα, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις ενέτειναν τις επιθέσεις τους γύρω από την Τζαμπάλια, κατα την διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με μαχητές της Χαμάς.

Από τους νεκρούς, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά στην Αλ-Φαλούτζα στην Τζαμπάλια, τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας. Επιπλέον, 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Μπάνι Σουχάιλα στην ανατολική Χαν Γιούνις, όπου ισραηλινός πύραυλος χτύπησε κατοικία.

Η Τζαμπάλια έχει γίνει το επίκεντρο της ισραηλινής επίθεσης για πάνω από 10 ημέρες, με τις δυνάμεις να επιστρέφουν σε περιοχές του βορρά που είχαν υποστεί σφοδρούς βομβαρδισμούς. Υπάρχουν ανησυχίες ότι το Ισραήλ επιδιώκει την εκδίωξη των κατοίκων από το βόρειο τμήμα της Γάζας, κάτι που η ισραηλινή πλευρά αρνείται. Ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει τον καταυλισμό και έχει στείλει τεθωρακισμένα κοντά σε πόλεις όπως η Μπέιτ Λάχια και η Μπέιτ Χανούν.

Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ παρατήρησε ότι ο ισραηλινός στρατός φαίνεται να αποκόπτει τη βόρεια Γάζα από τον υπόλοιπο θύλακα. Ο Άντριαν Τσίμερμαν, επικεφαλής της αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στη Γάζα, δήλωσε ότι οι οικογένειες βιώνουν αδιανόητο φόβο και ότι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να φύγουν με ασφάλεια.

Οι εντολές εκκένωσης που έχουν δοθεί στους κατοίκους αποδεικνύονται προβληματικές, καθώς Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του ΟΗΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ασφαλή σημεία στη Γάζα. Παρά τις εντολές, μέλη του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων δήλωσαν ότι αποφασισμένα θα συνεχίσουν να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες, ακόμα και όταν οι ισραηλινές δυνάμεις έδωσαν εντολή εκκένωσης σε τρία νοσοκομεία.

Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι δραματική, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ περίπου 400.000 διαμένουν ακόμη στο βόρειο τμήμα του θύλακα. Ένας αριθμός, που σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, αποδεικνύει την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

«ΣΥΡΙΖΑ Καταδικάζει Ισραηλινούς Βομβαρδισμούς στη Γάζα»

«ΣΥΡΙΖΑ Καταδικάζει Ισραηλινούς Βομβαρδισμούς στη Γάζα»

Η Λήξη της Συνεργασίας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Λήξη της Συνεργασίας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ