Σφοδρές Επιθέσεις στη Γάζα και τη Βηρυτό με Θύματα Αμάχους

Σφοδρές Επιθέσεις στη Γάζα και τη Βηρυτό με Θύματα Αμάχους

Εργάτες στον Λίβανο καθαρίζουν έναν δρόμο κάτω από ένα γιγαντιαίο πορτρέτο του εκλιπόντος στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Ιμάντ Μουγκνιγιέ. Πίσω τους, καπνός υψώνεται από ένα κατεστραμμένο κτίριο που χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή  (AP Photo/Hussein Malla)

Συνεχίζονται οι σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα και τη Βηρυτό από τις ισραηλινές δυνάμεις, με τον ισχυρισμό ότι στοχεύουν μαχητές της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Ωστόσο, οι επιθέσεις προκαλούν θανάτους αμάχων, γεγονός που καταγγέλλεται από διάφορες πηγές.

Σήμερα το πρωί, δύο ισραηλινές επιδρομές σημειώθηκαν στην περιοχή Χάρετ Χρέικ, που βρίσκεται στα νότια προάστια της Βηρυτού. Ένα από τα πλήγματα κατέστρεψε μια πολυκατοικία κοντά σε τζαμί και νοσοκομείο, σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ANI. Ο ισραηλινός στρατός είχε εφοδιάσει τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών με προειδοποιήσεις προτού τα πλήγματα, υποδεικνύοντας ότι οι στοχευμένες πολυκατοικίες φιλοξενούσαν εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Στην Λωρίδα της Γάζας, οι αρχές πολιτικής προστασίας ανέφεραν ότι ισραηλινός βομβαρδισμός σκότωσε τουλάχιστον 73 ανθρώπους στην περιοχή της Μπέιτ Λάχια. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο τομέα έχουν πραγματοποιηθεί σοβαρές επιθέσεις από την 6η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα πάνω από 400 θύματα. Ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, Μαχμούντ Μπασάλ, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα θύματα κάτω από τα συντρίμμια και ότι τα σωστικά συνεργεία δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να βοηθήσουν επαρκώς.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει τους αριθμούς που δίνουν οι αρχές στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις πραγματώθηκαν με ακριβείας πυρομαχικά σε στόχους που ανήκαν στη Χαμάς. Ο στρατός έχει επαναλάβει ότι οι επιχειρήσεις του στοχεύουν στην αποτροπή ανασύνταξης των δυνάμεων της Χαμάς.

Η επικεφαλής υπηρεσίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια, Τζόις Μισούγια, έκανε έκκληση για τον τερματισμό των επιθέσεων, δηλώνοντας ότι οι Παλαιστίνιοι βιώνουν απερίγραπτη φρίκη υπό την πολιορκία των ισραηλινών δυνάμεων. Υπογράμμισε την ανάγκη για άμεσο τερματισμό των φρικαλεοτήτων, που πρέπει να σταματήσουν άμεσα.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Η Κρίση του Πληθωρισμού και η Μεταμόρφωση της Διατροφικής Κουλτούρας στην Τουρκία

Η Κρίση του Πληθωρισμού και η Μεταμόρφωση της Διατροφικής Κουλτούρας στην Τουρκία

Ενίσχυση των Γερμανοτουρκικών Σχέσεων με την Επίσκεψη του Καγκελάριου Σολτς στην Τουρκία

Ενίσχυση των Γερμανοτουρκικών Σχέσεων με την Επίσκεψη του Καγκελάριου Σολτς στην Τουρκία