Ο θρύλος του πόκερ Άρτσι Καράς έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια

Ο θρύλος του πόκερ Άρτσι Καράς έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια

Άρτσι Καράς (YouTube)

Πέθανε, σε ηλικία 73 ετών, ο γνωστός τζογαδόρος και ειδικός του πόκερ, Άρτσι Καράς. Ο Άρτσι Καράς, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Ανάργυρος Καραμπουρνιώτης, γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 1 Νοεμβρίου 1950. Έγινε διάσημος τον Δεκέμβριο του 1992, όταν ταξίδεψε στο Λας Βέγκας με μόλις 50 δολάρια στην τσέπη του. Σύντομα, με τη βοήθεια ενός δανείου 10.000 δολαρίων, κατάφερε να τα μετατρέψει σε 50 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία όμως έχασε λίγα χρόνια αργότερα.

Αρχικά, ο Καράς καταγόταν από φτωχό περιβάλλον και ασχολήθηκε με τον τζόγο ως τρόπο για να αλλάξει τη ζωή του. Οι πρώτες του δουλειές ήταν ως σερβιτόρος σε εστιατόρια, ενώ αργότερα στράφηκε στο μπιλιάρδο, το οποίο του απέφερε περισσότερα έσοδα. Ωστόσο, όταν οι αντίπαλοί του στο μπιλιάρδο μειώθηκαν, αποφάσισε να μεταβεί στο πόκερ. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο καραμπουρνιώτης ισχυρίστηκε ότι είχε κέρδη 2 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι θρύλοι του πόκερ εκείνης της εποχής, όπως ο Doyle Brunson και ο Chip Reese, δεν εντυπωσιάστηκαν από το παιχνίδι του.

Ο Καράς, γνωστός και ως «The Greek», έχει συγκριθεί με τον θρυλικό τζογαδόρο «Nick the Greek», ο οποίος είχε πεθάνει πριν από 60 χρόνια, σύμφωνα με αναφορές του Poker News. Ζούσε στη Νεβάδα και είχε προϋπάρξει και σε άλλες περιοχές, όπως το Λος Άντζελες και το Πόρτλαντ, κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής του. Από τη στιγμή που ανέβασε τα αρχικά του 50 δολάρια σε 30.000 δολάρια, κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε όλη την πόλη, αναδεικνύοντάς τον σε θρύλο του πόκερ.

Αν και κατόρθωσε να αποκτήσει μια περιουσία, η φύση του τζογαδόρου δεν τού επέτρεψε να επενδύσει τα κέρδη του. Αντίθετα, συνέχισε να παίζει και να προκαλεί άλλους αναγνωρίσιμους τζογαδόρους, μέχρι να χάσει όλα του τα χρήματα.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Η Καταστροφή της Λυγιάς Κορινθίας από την Πυρκαγιά

Η Καταστροφή της Λυγιάς Κορινθίας από την Πυρκαγιά

Εξαφάνιση 14χρονου από το Μοσχάτο Θανάσης Ψ σε κατάσταση επικινδυνότητας

Εξαφάνιση 14χρονου από το Μοσχάτο Θανάσης Ψ σε κατάσταση επικινδυνότητας