Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Προειδοποιεί για τη Συνεχιζόμενη Πορεία του Πολέμου Μετά τον Θάνατο του Ηγέτη της Χαμάς

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Προειδοποιεί για τη Συνεχιζόμενη Πορεία του Πολέμου Μετά τον Θάνατο του Ηγέτη της Χαμάς

Μπενιαμίν Νετανιάχου/AP

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εξέδωσε διάγγελμα, ενημερώνοντας ότι ο πόλεμος κατά της Χαμάς δεν έχει τελειώσει, λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο θάνατος του Σινουάρ σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» για τη Χαμάς, και χαρακτήρισε τον θάνατό του ως σοβαρό πλήγμα για τις δυνάμεις του κακού. «Η μάχη συνεχίζεται και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε, προειδοποιώντας ότι έχουν ακόμα πολλές προκλήσεις μπροστά τους.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε το θάνατο του Σινουάρ μέσω διαρροών στο πρακτορείο Reuters, αναφέροντας ότι ίχνη υποδεικνύουν πως σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ισραηλινό Kan Radio, ο θάνατος του Σινουάρ συνέβη «τυχαία» κατά τη διάρκεια ρουτίνας και όχι ως αποτέλεσμα ειδικής στρατηγικής. Τα πτώματα που βρέθηκαν φαίνεται να είχαν μαζί τους κάποιες πλαστές ταυτότητες και μετρητά.

Σε διπλωματικό επίπεδο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, υπογράμμισε ότι η εξουδετέρωση του Σινουάρ αποτελεί σημαντική νίκη για το Ισραήλ και τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στις δυνάμεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Αυτό ανοίγει τη δυνατότητα για την απελευθέρωση ομήρων και ανατροπή της κυριαρχίας της Χαμάς στη Γάζα.

Ο 61χρονος Σινουάρ, που γεννήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Khan Younis, είχε εξελιχθεί σε κεντρική μορφή της Χαμάς, είναι γνωστός για τη στρατηγική του που περιλάμβανε την παραπλάνηση του Ισραήλ. Πολλοί πίστευαν ότι είχε περιβάλλει τον εαυτό του με Ισραηλινούς ομήρους για να αυξήσει την ασφάλειά του. Διακρίθηκε για την ικανότητά του να αποφεύγει την ηλεκτρονική επικοινωνία και να χρησιμοποιεί ένα δίκτυο αγγελιοφόρων.

Δεδομένων των συνθηκών, είναι σαφές ότι η απουσία του Σινουάρ θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη δυναμική της Χαμάς στη Γάζα, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή, προετοιμαζόμενες για τη συνέχεια της σύγκρουσης.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Αιματηρή Επίθεση στον Παγκράτι με Θύμα Πρώην Εργοδότη

Αιματηρή Επίθεση στον Παγκράτι με Θύμα Πρώην Εργοδότη

Ο απερίσκεπτος απατεώνας που εξευτέλισε το γερμανικό σύστημα και έγινε θρύλος

Ο απερίσκεπτος απατεώνας που εξευτέλισε το γερμανικό σύστημα και έγινε θρύλος