Η Διαδοχή στην FETO Μετά τον Θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν: Ποιοι Είναι οι Υποψήφιοι Ηγέτες

Η Διαδοχή στην FETO Μετά τον Θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν: Ποιοι Είναι οι Υποψήφιοι Ηγέτες

Φετουλάχ Γκιουλέν / AP

Η κατάσταση εντός της FETO έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό μετά τον θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν. Η οργάνωση φαίνεται να διέρχεται μια κρίσιμη περίοδο, με τον επικείμενο αγώνα για την ηγεσία της. Σύμφωνα με το τουρκικό φιλο-κυβερνητικό κανάλι CNNTurk, αναμένεται να υπάρξει έντονη αντιπαλότητα μεταξύ των μελών για την ανάδειξη του διαδόχου.

Πέντε βασικοί υποψήφιοι για την ηγεσία έχουν αναφερθεί: ο Τζεβντέτ Τούρκγιολου, γενικός γραμματέας της FETO και έμπιστος του Γκιουλέν, ο οποίος διαθέτει σημαντικές διασυνδέσεις, ο Μουσταφά Οζτζάν, υπεύθυνος για τις οικονομικές υποθέσεις, ο οποίος θεωρείται το “χρηματοκιβώτιο” της οργάνωσης, ο Οσμάν Σιμσέκ, υπεύθυνος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και ο Εκρέμ Ντουμανλί, υπεύθυνος επικοινωνίας και προπαγάνδας.

Η διένεξη για τη νέα ηγεσία επικεντρώνεται κυρίως στις δύο πτέρυγες της οργάνωσης: την ευρωπαϊκή και την αμερικανική. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Τζεβντέτ Τούρκγιολου και Μουσταφά Οζτζάν φαίνεται να είναι οι πιο πιθανοί διάδοχοι, εφόσον καταφέρουν να συμφιλιωθούν. Εξάλλου, η FETO χαρακτηρίζεται από ιεραρχία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε συμβολική εκλογή του παλαιότερου μέλους ως ηγέτη.

Η οργάνωση αναμένεται να περάσει από αναταραχή και εντάσεις στην διαδικασία της κηδείας του Γκιουλέν. Οι διαμάχες γύρω από τη διοργάνωση της κηδείας και την παρουσία μελών προμηνύουν δυσαρέσκειες, καθώς διαφορετικές ομάδες ενδέχεται να έχουν διαφορετικές επιθυμίες σχετικά με τη διαδικασία.

Ομοίως, παρατηρείται σύγκρουση μεταξύ των αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων εντός της οργάνωσης. Ο CNNTurk αναφέρει ότι η FETO αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα ισορροπία δυνάμεων με κύριους παίκτες τους Τούρκγιολου και Οζτζάν, οι οποίοι ελέγχουν τη χρηματοδότηση.

Συνολικά, ο θάνατος του Γκιουλέν απειλεί να αναδείξει τις εσωτερικές αντιφάσεις και τις εξουσιαστικές δομές μέσα στην FETO, καθώς τα μέλη της αναμένουν να διασφαλίσουν τη θέση τους σε μια οργάνωση που είναι ήδη διαιρεμένη.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Τραγική Εξέλιξη στη Μαγιόρκα με Φοιτήτρια που Καταπλακώθηκε από Σκουπίδια

Τραγική Εξέλιξη στη Μαγιόρκα με Φοιτήτρια που Καταπλακώθηκε από Σκουπίδια

Ατύχημα με Ανήλικο στις Γραμμές του Τραμ στη Γλυφάδα

Ατύχημα με Ανήλικο στις Γραμμές του Τραμ στη Γλυφάδα