Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης αντιμέτωπος με κατηγορίες διαφθοράς

Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης αντιμέτωπος με κατηγορίες διαφθοράς

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς (AP Photo/Seth Wenig, File)

Κατηγορίες αναμένονται να απαγγελθούν κατά του Δημοκρατικού δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, βάσει ομοσπονδιακής έρευνας που αφορά τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2021, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των New York Times. Οι κατηγορίες πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, με την προβλεπόμενη διαδικασία να πραγματοποιείτε εντός της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Άνταμς, ο δεύτερος Αφροαμερικανός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, είχε κερδίσει την υποστήριξη των πολιτών με την υπόσχεση να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα. Ωστόσο, η δημοτικότητα του φαίνεται να πλήττεται, καθώς υπάρχουν πολλές ομοσπονδιακές έρευνες που εστιάζουν τόσο στον ίδιο όσο και σε συνεργάτες του, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ήδη παραιτηθεί.

Ο Άνταμς δήλωσε «αθώος» μέσω ενός βίντεο που δημοσιοποίησε, σημειώνοντας τη δέσμευσή του να αντιπαρατεθεί στις κατηγορίες και να παραμείνει στη θέση του. Σημείωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ακόμα και αν οι κατηγορίες απαγγελθούν, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει «ψέματα» εδώ και μήνες.

Η ομοσπονδιακή έρευνα, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον τέσσερις έρευνες, περιλαμβάνει υποψίες για παράνομες δωρεές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Άνταμς, η οποία εικάζεται ότι περιλάμβανε συνεργασία με εταιρείες που συνδέονται με την Τουρκία. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον για πιθανές παράνομες δωρεές από άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, την Κίνα και το Κατάρ.

Το κλίμα γύρω από τον Άνταμς γίνεται εξελισσόμενο, με εκκλήσεις για παραίτηση να αυξάνονται. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης παραιτήθηκε μόλις έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, και η πρόσφατη αύξηση των παραιτήσεων από το στενό του κύκλο δυσχεραίνει την κατάσταση.

Η προοπτική των κατηγοριών ενδέχεται να έχει αντίκτυπο στους Δημοκρατικούς, ειδικά με τις προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν. Ήδη, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του Άνταμς έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο, φτάνοντας το 28%. Οι πολίτες της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζουν, πέρα από την εγκληματικότητα, και την αύξηση του κόστους ζωής, καθώς και την αυξανόμενη στεγαστική κρίση στην πόλη.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στην ιστορία της Ελλάδας και οι άμεσες συνέπειές της

Η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στην ιστορία της Ελλάδας και οι άμεσες συνέπειές της

Η Διαχρονική Κληρονομιά του Παύλου Μπακογιάννη στον Αγώνα για Δημοκρατία και Ελευθερία

Η Διαχρονική Κληρονομιά του Παύλου Μπακογιάννη στον Αγώνα για Δημοκρατία και Ελευθερία