Δημιουργία Παγκόσμιου Τουρκικού Χάρτη για την Ενοποίηση των Τουρκογενών Κρατών

Δημιουργία Παγκόσμιου Τουρκικού Χάρτη για την Ενοποίηση των Τουρκογενών Κρατών

Ο χάρτης που δημοσιεύει η Τουρκιγιέ

Η 1η συνάντηση των Αρχηγών Ιδρυμάτων Χαρτογραφίας του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Άγκυρας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εθνικών και στρατιωτικών φορέων χαρτογράφησης των χωρών μελών, καθώς και παρατηρητών από άλλες χώρες. Η συνάντηση αυτή φιλοξενείται από την τουρκική Γενική Διεύθυνση Χαρτογραφίας και διαρκεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2024.

Η Άγκυρα προχωρά στη δημιουργία ενός «Παγκόσμιου Τουρκικού Χάρτη», επιδιώκοντας να ενισχύσει τη γεωπολιτική στρατηγική και την αδελφοσύνη μεταξύ των τουρκογενών κρατών. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αποφάσισαν να προχωρήσουν στη χαρτογράφηση όλων των τουρκογενών κρατών, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπως τα Κατεχόμενα, και στην έκδοση ενός κοινού χάρτη.

Ο υποστράτηγος Οσμάν Αλπ, Γενικός Διευθυντής Χαρτογράφησης του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι αυτή η κίνηση είναι η επόμενη φάση της πολιτιστικής και στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών. Ανάφερε ότι η χαρτογραφία έχει διαχρονικά σημαντικό ρόλο στις γεωπολιτικές επιδιώξεις και ότι οι ιστορικοί πρόγονοι των Τούρκων το χρησιμοποιούσαν ως εργαλείο στρατηγικής διαχείρισης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι στόχοι της νέας «Ομάδας Εργασίας Χαρτογραφίας», που περιλαμβάνουν την τεχνολογική ανταλλαγή και την αμοιβαία εκπαίδευση για την παραγωγή χαρτών. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Σουάι Αλπάι δήλωσε ότι σκοπός είναι να συντονιστούν οι διαδικασίες παραγωγής και να διασφαλιστεί η ποιότητα των γεωγραφικών δεδομένων.

Η συνεργασία θα επισφραγιστεί με την υπογραφή μιας δήλωσης που θα θέσει τις βάσεις για τη συνεχιζόμενη συνεργασία των κρατών-μελών. Η δήλωση αυτή αναμένεται να περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία για την περίοδο ετοιμασίας χαρτών και τη διασφάλιση ορθών διαδικασιών χαρτογράφησης. Η δημιουργία αυτής της πλατφόρμας θα ενισχύσει τις συνεργασίες μεταξύ των χωρών, ανοίγοντας τις πόρτες για κοινές δράσεις στον τομέα της ψηφιακής χαρτογραφίας.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Κανονικές θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο με εξαιρέσεις στην Κρήτη και το Αιγαίο

Κανονικές θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο με εξαιρέσεις στην Κρήτη και το Αιγαίο

Η Επιστροφή της Αγκαθα Χάρκνες και η Μαγεία της Νέας Περιπέτειας του Disney+

Η Επιστροφή της Αγκαθα Χάρκνες και η Μαγεία της Νέας Περιπέτειας του Disney+