Δίκη Ενάντια στον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης για Κατηγορίες Διαφθοράς

Δίκη Ενάντια στον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης για Κατηγορίες Διαφθοράς

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς (AP Photo/Seth Wenig, File)

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, αναμένεται να παραπεμφθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την Παρασκευή, αντιμετωπίζοντας πέντε κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων δωροδοκία και απάτη. Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει ότι ο Άνταμς ζητούσε και δεχόταν παράνομα κονδύλια για την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς και πάνω από 100.000 δολάρια σε πολυτελή ταξίδια από Τούρκους επιχειρηματίες και άλλους αξιωματούχους, όπως μεταδίδει το BBC.

Η διαδικασία για την ανάγνωση των κατηγοριών θα γίνει το μεσημέρι τοπική ώρα, υπό την επίβλεψη της δικαστού Katherine Parker. Ο Άνταμς, που αρνείται όλες τις κατηγορίες, ζήτησε από τους πολίτες να περιμένουν την υπεράσπισή του προτού σχηματίσουν άποψη. Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, δήλωσε ότι εξετάζει το κατηγορητήριο και τις κατηγορίες εναντίον του.

Το 57σέλιδο κατηγορητήριο εντοπίζει ένα φερόμενο σύστημα διαφθοράς που ξεκινά από τη θητεία του Άνταμς ως πρόεδρος του δήμου του Μπρούκλιν. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο δήμαρχος ανέπτυξε σχέσεις με ξένους παράγοντες για να λάβει παράνομα κεφάλαια για την προεκλογική του εκστρατεία το 2021 και ότι το 2023 αναζητούσε περισσότερες παράνομες συνεισφορές από παρόμοιες ξένες πηγές.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Άνταμς χρησιμοποίησε αχυράνθρωπους δωρητές για να παρακάμψει τους νόμους χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών. Κατηγορείται επίσης ότι προσπάθησε να αποκρύψει τα οφέλη που έχει λάβει, παραλείποντας να δηλώσει δώρα και λέγοντας σε συνεργάτες ότι «πάντα» διαγράφει μηνύματα που σχετίζονται με παράνομα ταξίδια και δώρα.

Η κατάσταση γύρω από τον Άνταμς έχει προκαλέσει ανατροπές στη διοίκησή του, με την παραίτηση πολλών κορυφαίων συνεργατών του, καθώς και τον επικεφαλής των σχολείων της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Μπανκς. Σημαντικοί Δημοκρατικοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξάνδριας Οκάσιο Κορτέζ, καλούν τον Άνταμς να αποχωρήσει.

Αν καταδικαστεί, ο δήμαρχος μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως 45 ετών. Εάν αποχωρήσει ή απομακρυνθεί από το αξίωμα πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, ο Τζουμάν Γουίλιαμς, δημόσιος συνήγορος της πόλης, θα τον αντικαταστήσει. Η έρευνα για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις συνεχίζεται και το FBI έχει ήδη διενεργήσει έρευνες για τον Άνταμς και τους συνεργάτες του.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Η αμήχανη γκάφα του μεταβατικού προέδρου της Αϊτής στο βήμα της ομιλίας του

Η αμήχανη γκάφα του μεταβατικού προέδρου της Αϊτής στο βήμα της ομιλίας του

Η Ξεχωριστή Μάχη της Μαρινέλλας για την Υγεία της μετά την Κατάρρευση στη Σκηνή

Η Ξεχωριστή Μάχη της Μαρινέλλας για την Υγεία της μετά την Κατάρρευση στη Σκηνή