Διαρροή Απόρρητων Εγγράφων Αποκαλύπτει Ισραηλινούς Σχεδιασμούς για Πλήγμα στο Ιράν

Διαρροή Απόρρητων Εγγράφων Αποκαλύπτει Ισραηλινούς Σχεδιασμούς για Πλήγμα στο Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διερευνούν τη διαρροή δύο κορυφαίων εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών που αναφέρονται στις προετοιμασίες του Ισραήλ για μία ανταποδοτική επίθεση στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα προήλθαν από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών και παρέχουν μια εικόνα της αντίληψης των ΗΠΑ για το στρατηγικό σχέδιο της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, βασιζόμενα σε δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από τις 15-16 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, το Ισραήλ προγραμματίζει μια αντίδραση στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν στις 1 Οκτωβρίου, η οποία ήταν η δεύτερη απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μέσα σε έξι μήνες. Μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του στη Γάζα και στον Λίβανο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN, ο Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τη διαρροή των εγγράφων, τονίζοντας ότι παρακολουθούν την κατάσταση στενά. Όπως ανέφεραν οι New York Times, αξιωματούχοι παραδέχθηκαν σε ιδιωτικές συνομιλίες ότι τα έγγραφα είναι αυθεντικά, ωστόσο επισήμαναν ότι αντικατοπτρίζουν μόνο ένα μέρος των πληροφοριών που κατέχουν οι ΗΠΑ σχετικά με τον σχεδιασμό του Ισραήλ.

Το πρώτο έγγραφο έχει τον τίτλο: «Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία Συνεχίζει τις Ετοιμασίες για Πλήγμα στο Ιράν και Πραγματοποιεί Άσκηση Εργασίας Δεύτερης Μεγάλης Δύναμης», και περιγράφει θερμές δραστηριότητες που σχετίζονται με την προετοιμασία βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων αέρος-εδάφους. Το δεύτερο έγγραφο, με τίτλο: «Ισραήλ: Οι Αμυντικές Δυνάμεις συνεχίζουν τις Προετοιμασίες Κρίσιμων Πυρομαχικών και Συγκαλυμμένης Δραστηριότητας UAV σχεδόν βέβαια για ένα Πλήγμα στο Ιράν», αναφέρεται στη δραστηριότητα των drones.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως γνωρίζει πότε και πώς το Ισραήλ σκοπεύει να επιτεθεί στο Ιράν, ενώ επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει ευκαιρία για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε αυτούς τους δύο αντίπαλους.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Η Χειρότερη Κρίση Λειψυδρίας Παγκοσμίως και οι Προκλήσεις για την Ελλάδα

Η Χειρότερη Κρίση Λειψυδρίας Παγκοσμίως και οι Προκλήσεις για την Ελλάδα

Νίκη του Παναθηναϊκού με αφιερώσεις στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ

Νίκη του Παναθηναϊκού με αφιερώσεις στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ