Οι Προβλέψεις για τον Χειμώνα στην Ευρώπη: Ψυχρότερες Θερμοκρασίες και Αλλαγές Στον Καιρό

Οι Προβλέψεις για τον Χειμώνα στην Ευρώπη: Ψυχρότερες Θερμοκρασίες και Αλλαγές Στον Καιρό

Βρετανία/AP

Φέτος, η χειμερινή περίοδος στην Ευρώπη αναμένεται να είναι πιο ψυχρή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με το φαινόμενο La Nina να παρουσιάζεται σε πιο εξασθενημένη μορφή. Όμως, οι θερμοκρασίες δεν θα είναι οι ίδιες σε όλες τις χώρες. Η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σκανδιναβία θα καταγράφουν τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους μεeteωρολόγους και τα στοιχεία του Bloomberg.

Αντίθετα, οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και η νότια Ισπανία, είναι πιθανό να παραμείνουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Στην Αθήνα, η οποία υπήρξε θύμα των υψηλών θερμοκρασιών και των πυρκαγιών το καλοκαίρι, θα αναμένονται θερμοκρασίες έως 32 βαθμούς στις αρχές του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Weather Services International.

Ο μετεωρολόγος Andrew Pedrini από την Atmospheric G2 τόνισε ότι αναμένονται χαμηλότερες θερμοκρασίες στη δυτική Ευρώπη, με πιθανές ψυχρότερες συνθήκες στα τέλη Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο, λόγω ενός ασθενούς ή μέτριου φαινομένου La Nina. Επιπλέον, θα μπορούσαν να υπάρξουν αυξημένες βροχοπτώσεις, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ευρώπης, όπως συνέβη πρόσφατα με την καταιγίδα Μπόρις στις αυστριακές Άλπεις.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι πιο ψυχρές θερμοκρασίες ενδέχεται να φέρουν πίεση στα ενεργειακά δίκτυα της περιοχής, δεδομένων των τελευταίων συνθηκών που έχουν επιφέρει οι ήπιοι χειμώνες τα προηγούμενα χρόνια, επιτρέποντας την εξοικονόμηση ενέργειας. Σημαντική είναι επίσης η πιθανότητα για καταιγίδες που θα προέρχονται από τον Ατλαντικό, οι οποίες αναμένονται να πλήξουν τη δυτική και βόρεια Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με τον Tyler Roys της AccuWeather Inc., η στασιμότητα της υψηλής πίεσης δυτικά της Αφρικής θα επηρεάσει την κατεύθυνση των καταιγίδων, με πιθανές έντονες βροχοπτώσεις και προσαρμογή των τροπικών συστημάτων σε αυτές.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Αιφνίδιος Θάνατος 63χρονου Οικογενειάρχη Σοκάρει τον Βόλο

Αιφνίδιος Θάνατος 63χρονου Οικογενειάρχη Σοκάρει τον Βόλο

Βίαιη Επίθεση Γυναίκας από Τον Πρώην Σύντροφό Της σε Εστιατόριο στο Σίδνεϊ

Βίαιη Επίθεση Γυναίκας από Τον Πρώην Σύντροφό Της σε Εστιατόριο στο Σίδνεϊ