Άστατος Καιρός και Κίνδυνοι Καταιγίδων στην Ελλάδα

Άστατος Καιρός και Κίνδυνοι Καταιγίδων στην Ελλάδα

βροχή – καταιγίδα (Eurokinissi)

Αλλαγές στον καιρό αναμένονται τη σημερινή ημέρα (Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου), με σημάδια έντονης αστάθειας. Οι οργανωμένοι πυρήνες καταιγίδων θα κατευθυνθούν προς τα νότια, επηρεάζοντας κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο καθώς και τα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα της χώρας. Στα ανατολικά, αναμένονται καταιγίδες στην ανατολική Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και στις Σποράδες.

Ο μεγαλύτερος όγκος βροχής αναμένεται στα δυτικά τμήματα, με περιοχές κοντά στη θάλασσα και στα βουνά να πλήττονται περισσότερο. Παράλληλα, ο καιρός στην Αττική φαίνεται πιο ήσυχος με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 28 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κάποιες μπόρες και καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς.

Αύριο, Σάββατο, η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται καθώς οι βοριάδες θα κυριαρχήσουν στο Αιγαίο, προσφέροντας πιο ευσταθή ατμόσφαιρα. Παρ’ όλα αυτά, η αυριανή ημέρα μπορεί να ξεκινήσει με κάποιες βροχές, ωστόσο η αστάθεια θα αρχίσει να υποχωρεί. Η Κυριακή αναμένεται να είναι μια ημέρα με ήπιο καιρό, αν και τυχόν φαινόμενα θα περιοριστούν στο απόγευμα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν καλές, με δροσιά, ωστόσο, έπειτα αναμένεται νέο κύμα αστάθειας. Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Νεκρή τουρίστρια από πτώση αγάλματος στη Νάπολι

Νεκρή τουρίστρια από πτώση αγάλματος στη Νάπολι

Επεισόδια στα Εξάρχεια με επιθέσεις σε αστυνομικούς και συλλήψεις

Επεισόδια στα Εξάρχεια με επιθέσεις σε αστυνομικούς και συλλήψεις