Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, που πλέον εξελίσσεται σε θεσμό, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια να αναδειχθούν οι γευστικές παραδόσεις και η πολιτιστική κληρονομιά του Πειραιά, ενός τόπου που επιθυμεί να επανατοποθετηθεί ως αυτόνομος τουριστικός προορισμός, απαλλαγμένος από τη σκιά της Αθήνας.
Η γιορτή γαστρονομίας θα περιλαμβάνει ποικιλία εκδηλώσεων σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως η Πλατεία Κοραή, η Μαρίνα Ζέας και το Πασαλιμάνι, με στόχο την προώθηση της γαστρονομίας της θάλασσας. Βραβευμένοι σεφ θα συμμετάσχουν παρουσιάζοντας μοναδικές γεύσεις που συνδυάζουν την παράδοση με την σύγχρονη κουζίνα. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και η έκθεση «Piraeus Taste Fair», η οποία θα φιλοξενεί εκλεκτές προτάσεις γαστρονομικών προϊόντων από την ελληνική γη.
Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα γίνει στο Μικρολίμανο την Παρασκευή το βράδυ, με live cooking shows από αναγνωρίσιμους σεφ, ενώ το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα έχει προγραμματιστεί μια πολυδιάστατη εκδήλωση γευσιγνωσίας στην Πλατεία Κοραή, με συμμετοχή διεθνών σεφ από διάφορες χώρες.
Με στόχο την αειφορία και τη σωστή διαχείριση των τροφίμων, το φεστιβάλ αναδεικνύει την σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα και την γαστρονομική του ταυτότητα. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, προσκαλώντας τους ντόπιους και τους επισκέπτες να γιορτάσουν την κουλτούρα και τη γεύση της περιοχής.
Πηγή: ethnos.gr