Τίτλος: Σκάνδαλο εκβιασμού στη ΔΟΥ Κέρκυρας με ζημία άνω των 180 χιλιάδων ευρώ

Τίτλος: Σκάνδαλο εκβιασμού στη ΔΟΥ Κέρκυρας με ζημία άνω των 180 χιλιάδων ευρώ

Χρήματα (Pixabay)

Περίπου 180 χιλιάδες ευρώ ζητούσε το κύκλωμα διεφθαρμένων υπαλλήλων της ΔΟΥ Κέρκυρας από επιχειρηματίες του νησιού, εκβιάζοντας τους ώστε να τους προστατεύσουν από ελέγχους της εφορίας και από αυστηρά πρόστιμα. Σύμφωνα με στοιχεία από τη δικογραφία, το κύκλωμα λειτουργούσε τουλάχιστον από τον Μάιο του 2024, με προοπτική να επεκταθεί η έρευνα και σε προγενέστερες χρονικές περιόδους.

Οι εκβιασμοί πραγματοποιούνταν μέσω ενός λογιστή, ο οποίος διευκόλυνε τη διαδικασία, με τα μέλη της οργάνωσης να πιστεύουν ότι έτσι θα διέφευγαν τις ευθύνες τους. Παράλληλα, οι επίορκοι απειλούσαν και τους λογιστές, εκμεταλλευόμενοι τη σχέση εξάρτησης που είχαν με τη Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε πληροφορία όσον αφορά τη δράση τους.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται αποκαλυπτικοί διάλογοι, στους οποίους ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης δίνει οδηγίες για την εκτέλεση των εκβιασμών, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ενοχοποιηθούν. Τα μέλη του κυκλώματος εξέφρασαν τους φόβους τους μετά τη σύλληψη άλλων εκβιαστών στην ΔΟΥ Χαλκίδας, δείχνοντας τη σφοδρότητα του εγκληματικού τους επαγγέλματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εκβιασμοί ήταν ευθέως απειλητικοί, με τους υπαλλήλους να απειλούν τους επιχειρηματίες ακόμα και με “λουκέτο” στις επιχειρήσεις τους αν δεν συμμορφωθούν. Ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας σημείωνε πως οι επιχειρηματίες έπρεπε να καταβάλουν συγκεκριμένα ποσά για να παραμείνουν εκτός ελεγκτικού προσκήνιου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των μελών του κυκλώματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν πολλούς κινητούς τηλεφώνους και χιλιάδες ευρώ, ενώ 7.450 ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα σε μια κάσα πόρτας υπνοδωματίου.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Ανακάλυψη για την Καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου Μέσω Ανάλυσης DNA

Ανακάλυψη για την Καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου Μέσω Ανάλυσης DNA

Η Χαν Κανγκ και η Ιστορική Βράβευση του Νόμπελ Λογοτεχνίας

Η Χαν Κανγκ και η Ιστορική Βράβευση του Νόμπελ Λογοτεχνίας